Briljant, diamant en goud te Kapellen

Op 18 november ontving het Kapelse schepencollege in het gemeentehuis, huwelijksjubilarissen die respectievelijk 50  –  60  en 65 jaar  getrouwd  zijn.  Burgemeester Dirk Van Mechelen fungeerde zoals steeds gezwind als gastheer en diepte souvenirs uit de jaren 1947  -1952  en 1962 op.  felicitaties volgden nadien van het koningspaar, bloemstukken van de gemeente Kapellen alsook hapjes en dito drankjes.

Met enkele koppels had magazine De Polder een korte babbel.
Hugo Muys en Simonne Bats huwden op 11 oktober 1952 in Merksem waar ze beiden destijds woonden. Simonne is afkomstig van de ‘Tuinwijk.’  Ze leerden mekaar kennen op de Merksemse foor aan het Sint-Franciscusplein in 1950.  “Schatteke,”   zei Hugo toen, m’n  boterbloemmeke (!)…gon  wij oep de karremis mee een rondeke draaien??? Het klikte meteen!”   Intussen wonen ze reeds 30 jaar in Kapellen. Ze kregen 2 kinderen, 4 kleinkinderen en 3 achter-kleinkinderen.
Het diamanten echtpaar baatte destijds een drukbezochte kruidenierszaak uit in Merksem… “eigenlijk”, aldus Hugo… ‘Marreksoem!’
Een ander diamanten koppel, André Nagels en Mariette Luyckx leerden mekaar kennen op de voetbal in Kapellen in 1947 en huwden daar eveneens 5 jaar later, in het najaar van 1952. ‘Intussen duurt ons matchke al 60 jaar’, aldus André, die werkzaam was bij General Motors op de Noorderlaan. Mariette werkte bij de Bank van Brussel te Antwerpen. Beiden hebben Kapellen  nooit verlaten! Ze wonen in de Sylvesterdreef.
Tenslotte, 65 jaar getrouwd: briljanten feest voor Jacques Bruyenne en Angelina Beugelmans. De echtgenoot, een vroegere militair is afkomstig uit Doornik. Angelina is een rasechte Kapelse. Beiden leerden er mekaar kennen in 1946. Ze huwden ook op Kapelse bodem op 25/10/1947. Uit dit huwelijk ontsproten 3 kinderen, 4 kleinkinderen en 3 achter-kleinkinderen. Dit briljanten paar woont aan de Antwerpsesteenweg.
Meer dan 52 jubilarissen, 26 koppels vulden samen met hun familie de trouwzaal van het gemeentehuis die net groot genoeg bleek.
Namens de redactie van magazine De Polder, onze oprechte gelukwensen.           erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder