Brasschaats bedrijf voltooit vlot sloop van oud gebouw Zetes Cards


Opruimen.net met hoofdzetel in Brasschaat voltooide zopas een omvangrijk sloopproject voor Zetes Industries. Het oude bedrijfsgebouw van Zetes Cards, producent van onder meer de elektronische identiteitskaarten in België, werd selectief gesloopt. Daarbij moest Opruimen.net het oude gebouw scheiden van de productiehal. De opdracht werd in 4 weken tijd met circa 15 medewerkers tot een goed einde gebracht.
Zetes Cards is ondertussen al gestart met de bouw van een nieuw industrieel gebouw. Het bedrijf hecht veel belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom viel de keuze doelbewust op Opruimen.net om het oude gebouw (3.500 m²) te slopen. Dit gebeurde op selectieve wijze met maximale recuperatie van alle materialen voor recyclage. Opruimen.net slaagde er ook in om de hinder voor de omwonenden en de nabijgelegen eigen productie tot een minimum te beperken.
De selectieve sloop paste volledig binnen het milieubeheersysteem dat Zetes al had opgezet. Daarbij kon het bedrijf rekenen op de hulp van Opruimen.net met maximale controle op de milieu-impact van de eigen activiteit en op die van het slopen van een heel oud industrieel gebouw. Dat werd volledig leeggehaald. Het binnen- en buitenschrijnwerk met alle glaspartijen, hout- en dakwerk, leidingen en niet-inerte structuren werden eerst verwijderd. Alle materialen werden zorgvuldig geselecteerd voor recyclage. Nadien volgde de sloop van het cascogebouw. Dat gebeurde snel en zonder hinder voor de omwonenden en voor de aanliggende productie.
Voor meer informatie: www.opruimen.net
 
 
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder