Brasschaat voorziet livestream van gemeenteraad

Voor de komende gemeenteraad van maandag 27 april voorziet de gemeente Brasschaat een livestream die via verschillende kanalen beschikbaar zal zijn. De vorige zitting van de gemeenteraad was al digitaal omwille van de coronamaatregelen, maar kon pas de dag nadien bekeken worden.

Om de openbare zitting van de gemeenteraad zo toegankelijk mogelijk te maken heeft de gemeente er nu ook voor gezorgd dat de vergadering van komende maandag te volgen zal zijn via de website van Brasschaat en het eigen YouTube-kanaal.

Dat kan maandag vanaf 20.00 uur via https://www.brasschaat.be/livestream-gemeenteraad

Vorige maand werd de zitting van de gemeenteraad als via een online platform georganiseerd zodat alle leden van de raad de coronamaatregelen maximaal konden respecteren. Echter was het toen nog een technische drempel om die vergadering (digitaal) én rechtstreeks op enkele kanalen uit te zenden. Daarom kon die vergadering pas achteraf online beschikbaar gemaakt worden.

De gemeente heeft nu een oplossing gevonden waardoor iedereen die toegang heeft tot internet de raad van komende maandag eenvoudig zal kunnen volgen. Uiteraard is het voor de gemeente nog een experiment en hopen we dat er geen extra technische obstakels tevoorschijn zullen komen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *