Brasschaat vewelkomt nieuwe inwoners

 
Er waren  op maandag 17 juni weer heel wat nieuwe Brasschaatse inwijkelingen aanwezig in het nieuwe administratieve centrum in de Verhoevenlei . Een mooie ruimte om veel mensen te ontvangen. Het gemeentebestuur had deze mensen uitgenodigd voor een drink en een informatieavond over het reilen en zeilen van Brasschaat. Dit gebeurt elk jaar in januari en juni De gemeente telt nu bijna 37.000 inwoners, waarvan 25% 55-plussers, verdeeld over zeven verschillende wijken. Brasschaat telt 380 verenigingen. Voor ieder wat wils.
De bezoekers kregen bij het binnenkomen een herbruikbare boodschappentas met heel wat informatie over de activiteiten en aanbiedingen in Brasschaat. Tijdens een kort filmpje konden de aanwezigen de mooie maar ook praktische plekjes ontdekken. 
Burgemeester Jan Jambon nam het woord en begroette de aanwezigen op zijn eigen humoristische manier door te zeggen dat ze beste beslissing van hun leven hadden gemaakt. Hij  stelde de verschillende schepenen voor, ieder met hun eigen functies. Hij vertelde dat de gemeente vooral inzet op groen,  sport, sociaal beleid, cultuur, onderwijs  zowel voor jong als oud. Hij vernoemde, voor de oudere inwijkelingen de mogelijkheden in de dienstencentra.
Er was ook een delegatie aanwezig van de zustergemeente Tarifa, in Bolivië
De nieuwe Brasschatenaren bleven bij een hapje en een drankje nog lange tijd napraten met elkaar. De mensen van het gemeentebestuur probeerde met zo veel mogelijk mensen een babbeltje te doe 
Een goei begin van een nieuw leven in Brasschaat!
(lydia)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *