Brasschaat Klassiek wordt Klassiek in het Park


Het muziekevenement Brasschaat Klassiek wordt ‘Klassiek in het Park’ en zal dit jaar op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli plaatsvinden in het park van Brasschaat. Verwijzend naar de Wereldbeker voetbal staat zaterdag alles in het teken van de Russische meesters. The Robert Groslot Gala Orchestra neemt het publiek mee op concertreis door Rusland.
Vijf jaar geleden kwam toenmalig burgemeester Jan Jambon (N-VA) van Brasschaat op het idee om iets te doen met klassieke muziek in het park van Brasschaat. Vijf jaar later heeft het muziekfestival plannen om internationaal te gaan. De naamsverandering is er gekomen om het lokale te overstijgen en de komende jaren door te breken in heel België en het buitenland. Daarvoor is er een samenwerking afgesloten met producent van live entertainment Deep Bridge producent van ondermeer The Rocky Horror Show.
De twee concertavonden beginnen om 20u en blijven mooi uit het vaarwater van het WK voetbal in Rusland. Naar goede gewoonte wordt de tweede avond afgesloten met een ode aan de wals. Iedereen wordt dan op de gigantische dansvloer uitgenodigd. Nieuw is dit jaar de aanwezigheid van jong talent.
Vrijdag 13 juli wordt gestart met een soloconcert van de befaamde pianiste Eliane Rodrigues. Ze speelt werk van Chopin, Liszt, Beethoven en een eigen bewerking van Saint-Saëns. Daarna stelt Groslot met Figaro Revisited een origineel ensemble voor. Sopraan Liesbeth Devos, tenor Stefan Cifolelli en bariton Ronan Collett brengen operamuziek van onder anderen Rossini en Mozart. Zaterdag speelt de 13-jarige Jappe Dendievel een deel uit het fagotconcerto van Weber, samen met The Robert Groslot Gala Orchestra.
De twee concertavonden beginnen om 20 uur. Het terrein naast het kasteel gaat open om 18u. Een wandelticket kost 10 euro en voor een stoel betaalt u 20 euro. Tickets kunnen worden gekocht via www.klassiekinhetpark.be of op 070.34.53.45. In de Brasschaatse bib zijn ook tickets te verkrijgen tijdens de openingsuren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *