Brandweer rukt uit voor flink oververhitte schouw te Zandvliet

oververhitte schouw zandvliet
Maandagmiddag 11 februari  werd de bewoonster van een kleine woning aan het einde van de Putsebaan in Zandvliet opgeschrikt door enkele knallen. Bleek dat van de eternieten schouw langs de zijgevel hitte stukken af gevlogen waren, die zelfs  wel 15 meter ver tot aan de overkant van de straat vlogen. De Antwerpse brandweer kwam ter plaatse en koelde de schouw. Het betrof niet echt een schouwbrand maar een flink oververhitte schouw.
Mogelijk is de oorzaak dat vogels een nest hebben willen maken op de schouw, waardoor takjes, papier en andere rommel in de schouw terecht kwamen. Het is dan best mogelijk dat deze vuur gevat hebben en vlammen hebben gegeven in de schouw waardoor deze oververhit raakte. De schouw was pas op 28 december door een gespecialiseerde firma gereinigd. Gelukkig liep de woning geen schade op. De schouw zal wel vervangen moeten worden.
Foto’s en verslag: Yoni Proost / 112Antwerpen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder