Brand in Kalmthout stilaan volledig onder controle

Momenteel is de brand op de Kalmthoutse Hei ingedijkt tot 20ha, verspreid over twee gebieden. Vannacht is de brandweer erin geslaagd de brand op de Kalmthoutse Heide te “omschrijven”. Dit betekent dat de brand afgebakend is en dus onder controle, op enkele ondergrondse vuurhaarden na rond het Stappersven en de bossen aan de Markgraaf. De brandweer zorgt ervoor dat er massaal veel water in de grond wordt gebracht. De prioriteit wordt gelegd bij de brandhaard ten zuiden van het Stappersven. Brandweer en hulpdiensten hebben zich steeds zo georganiseerd dat ze adequaat kunnen optreden bij eventuele andere incidenten. De wegen op het terrein waren stukgereden. Deze werden vannacht terug hersteld. Door de regen zijn ze opnieuw beschadigd. De wegen worden momenteel zeer zuinig gebruikt door de hulpdiensten. Bij de bluswerken vannacht zijn er vier brandweerwagens, waarvan drie uit Wuustwezel en één uit Zoersel, in panne gevallen. Op dit moment worden er nog 30 à 35 brandweervoertuigen actief ingezet uit korpsen uit Vlaams-Brabant, Limburg, Antwerpen en Nederland. De geëvacueerden kunnen sinds vanochtend terug naar huis. Zij kunnen voor meer informatie nog altijd naar de infolijn bellen: 03 620 22 78. Gouverneur en burgemeester bedanken nog eens uitdrukkelijk de hulpverleners, gemeente- en ocmw-personeel die zich afgelopen dagen hebben ingezet om de brand te bestreiden en de hulp optimaal te organiseren, alsook hun gezinnen. Om 11u30 wordt beslist over de afschaling (overschakeling van de provinciale naar de gemeentelijke rampenfase) en de verdere modaliteiten, zoals ondermeer de nazorg. Verkeersinformatie: volgende straten zijn afgesloten: – Noordeind (N122) – Putsesteenweg (N111) – Verbindingsstraat – Huybergsebaan

foto: Aan het Schelde-Rijn-kanaal ter hoogte van de Noordlandbrug in Zandvliet vlogen de helikopters af en aan om water te nemen om de brand op de Kalmthoutse Heide te blussen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder