Braderij-dorpsdag rekent op goedgezinde weergoden

Voorzitter Rik Bossuyt van EWC-Ekeren kon zichtbaar tevreden aankondigen dat er ook dit jaar opnieuw tien procent méér handelaars zullen deelnemen aan de braderij-dorpsdag van zondag 2 juni. Die groei, een vast gegeven de laatste jaren, komt natuurlijk niet zozeer van de lokale middenstand dan wel van ambulante handelaars die producten aanbieden die weinig of niet (meer) te vinden zijn in Ekeren, zoals dames- en herenkleding, baby-artikelen en kinderkleding, handtassen en zo meer.
Ambiance op het plein
Traditioneel zal het Kristus-Koningplein de ganse namiddag het toneel zijn van optredens allerhande. La Conia, het instaporkest La Conia van Koninklijk Harmonieorkest Labore et Constantia, opent de reeks te 13 uur.  Een eerste grote blikvanger komt te 14.30 uur aan bod : de Romeo’s komen eindelijk naar dorpsdag!  Zij worden te 16 uur afgelost door Teek met Dimitri Van Tomme, ex-Jim-tv.  De tweede eyecatcher wordt te 17 uur verwacht: Brahim zal met Beats & Basses het plein ongetwijfeld in zwier krijgen.  Voorzitter Bossuyt heeft bovendien nog een paar surprise-acts in petto.
Elders animatie
Aan Place2be in de Kloosterstraat treedt te 15 uur ‘Halfzeven Doenker’ op en het Cultuurcentrum zorgt voor een Shopping Lady en een komische fotograaf.  Voorts zijn nog twee bands op stap om de braderijbezoekers muzikaal te begeleiden tijdens hun tocht langsheen het parcours waarlangs ook drie springkastelen voor de kinderen staan opgesteld.
Culinair
Op het Kristus-Koningplein worden door Hop & Co speciale bieren geserveerd terwijl Dagbladhandel De Markt er een cavabar zal installeren en brasserie Het District voor een lunchterras zal zorgen. Uiteraard zullen tea- en lunchrooms Perfect Present en Anders dan Anders ook bezoekers trakteren op aangepaste schotels en gerechten maar dan wel op hun ‘normale’ locatie.
Het mag duidelijk zijn, als het weer meewil kan deze braderij-dorpsdag uitgroeien tot een hoogtepunt in het Ekerse gemeenschapsleven. Hoop doet leven ! (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *