Bosranden voor Wuustwezelse weekendzone

Zaterdag 7 december werd de gemeentelijke loods in Wuustwezel even ingepalmd door maar liefst drie natuurorganisaties. Bosgroep Antwerpen Noord, Regionaal Landschap de Voorkempen en Natuurpunt verdeelden er respectievelijk struiken, bomen en hagen om de bossen en tuinen van de gemeente een groen duwtje in de rug te geven.

De bewoners van de voormalige weekendzone rond De Bleken dienen voor hun regularisatiedossier een bosherstel uit te voeren op hun perceel. Om hen hierin te ondersteunen, organiseerde Bosgroep Antwerpen Noord een verkoop van verschillende inheemse struiken en kleine bomen die voorbije zaterdag afgehaald konden worden. Elke bewoner kon zelf een pakket samenstellen om de overgang van de tuin naar het omliggende bos te voorzien van een gordel van bloemrijke struiken, die een voedselbron voor vogels, bijen en knaagdieren vormen. Een bosrand vormt ook een goede afscherming tegen inkijk en is een windbuffer die stormschade kan voorkomen.

Met meer dan twintig deelnemers en zo’n 1400 verkochte plantjes, werd deze eerste editie een succesverhaal, zeker in combinatie met de behaagactie van Natuurpunt en de 1000 bomen actie van Regionaal Landschap de Voorkempen.

www.bosgroepen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder