Borderland NYE komt terug op twee podia


Eindejaarsfuif met twee podia in Evenementenhal
Zandvliet – Borderland NYE is terug. Wie de overgang van oud op nieuw in de polder wil vieren, kan alleen terecht in Evenementenhal ’t Noorden. Jef Van der Poel (27) en Thomas Van Assche (26) organiseren daar opnieuw Borderland NYE.
“We feesten op amper enkele honderden meters van de grens met Nederland. Dus de naam spreekt voor zich”, vindt Thomas Van Assche. Vorig jaar gaf Borderland NYE forfait voor een gegronde reden. “Dat kwam omdat Thomas pas vader was geworden. Maar nu zijn we terug van weggeweest in een verbeterde versie”, verzekert Jef Van der Poel. De eerste edities gingen door in een hangar op de boerderij van Jefs ouders. Nu is de Evenementenhal in ’t Armenstraatje the place to be.
Twee podia, twee kleuren
“Dit is nu de vijfde editie. Een sabatjaar kwam niet ongelegen, want het gaf ons de kans om alles rustig te evalueren. Zo stelden we vast dat de jongste twee edities vooral erg jonge jongeren aantrok. Dan spreek ik van jongens en meisjes van minder dan zestien. Iets ouderen haakten af”, stelde Thomas Van Assche vast. “We besloten om vooral niet te kiezen voor een van beide leeftijdsgroepen, maar om een verschillend aanbod te brengen voor beide. Daarom pakken we op ouderjaarsavond uit met twee podia. De grote Evenementehal wordt dan gesplitst in een hoofd- en bijpodium.”
Het hoofdpodium is 14m breed, 5 m hoog en er is een afscheidingsdoek van ook 5 m hoogte. “Hier mikken we op jongeren onder de 18 en brengen we vooral commerciële muziek gebracht door topdj’s. Op het kleinere podium, dat mikt op een +18-publiek, draaien we vooral elektronische muziek, clubmusic en house. De zaalopstelling is zo dat de muziek van het hoofdpodium die van het tweede podium niet hindert en omgekeerd. Of dat lukt? Ook voor ons is het een try out, maar we zijn er zeker van onze zaak”, zegt een zelfverzekerde Jan Van der Poel.
“Vanaf nu werken we nog maar met twee kleuren armbandjes. Het ene is bedoeld voor jongeren onder de 18, de andere kleur voor de +18-jarigen. Aan de ingang vragen we van iedereen een identiteitskaart, zodat we er zeker van zijn dat iedereen het juiste armbandje krijgt. Wie zijn identiteitskaart zogezegd is vergeten, valt automatisch in de jongste groep. Door dit systeem te gebruiken, willen we de regels omtrent het schenken van alcohol strikt naleven. In het deel van het hoofdpodium is er geen sterke drank te koop”, aldus het duo.
Tickets in vvk kosten 8 euro, aan de kassa 10 euro en zijn te verkrijgen bij Drankenservice Vandermolen, Torenseweg 2 in Stabroek en bij Wim Friet, Steenovenstraat 9 in Berendrecht. Info :  www.borderland.be

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder