Boomke kap te Brasschaat

Het rooien van bomen, een jaarlijks weerkerend gebeuren. Zonder Moeder Natuur echt pijn te doen, maar als je merkt hoeveel bomen er tegen de vlakte moeten,  verrassend veel in Brasschaat.
In het mooie gemeentepark, een oase van groen, worden eventjes 1400 bomen gekapt! In het nabijgelegen Peerdsbos minstens 2000. ‘Aandachtigen (!) ‘onder ons bemerken nog meer  boompje kap.
Zegersdreef, Lage Kaart, Zwaantjeslei, Baillet-Latourlei, Voshollei, Leopoldslei, op diverse plaatsen in de wijk Mariaburg. We kunnen alzo nog een tijdje opsommen.
Groenschepen Dirk de Kort geeft meer uitleg: ‘elke winterperiode worden er bomen gerooid omdat onze groendienst laanbomen inspecteert. Dat gebeurt op basis van diverse meldingskaarten van bewoners die problemen met bomen aan de gemeente signaleren. De werken dienaangaande worden dan gegund aan gespecialiseerde bedrijven. De verdere coöordinatie daaromtrent berust bij boomdeskundigen Jan Moereels en Frank Van Baelen.’
En toch moest ik efkes denken aan zanger Louis Neefs, mits een kleine tekstaanpassing: ’laat ons een boom en wat gras dat nog groen is…’             erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *