Tweede editie van Bollen op Rollen met 24 ploegen

De winnaar van Bollen op Rollen ‘Supportersclub Ward Timmermans’


Vrijdag 14 december had de tweede editie plaats van ‘Bollen op rollen’ in het Ganzenhof in Berendrecht, een organisatie van WTC De Polderklievers. 96 renners verdeeld over 24 teams namen deel. 8 fietsen en het nodige registratiemateriaal stonden klaar. Diverse disciplines waaronder een tijdrit, afvallingskoers en sprintnummer werden de koereurs voorgeschoteld. Het was kort afzien en velen gaven toe dat dit weinig met koers te maken had maar vooral met weerstand en souplesse. Want de korte inspanningen van slechts 1 à 2 minuten zonder opwarming en met intervallen van een uur ertussen maken de zaak er niet gemakkelijker op.
Een uitdaging was om de winnaar van vorig jaar het L-A-S.be (momenteel heersend Belgische kampioen) te verslagen. Streekgenoot Tim Timmermans, die meedeed met ‘The Rookies’ vertelde het aan zijn sportvrienden van Kontich en ze waren benieuwd naar dit gebeuren en schreven zich in met twee ploegjes: ‘Supportersclub Ward Timmermans’ en ‘Supportersclub Tim Timmermans’. Het eerste team slaagde er in om de overwinning binnen te halen en het andere werd derde. Zilver was voor het LAS-team. Verdiend vierde werden de ‘Beagles’ en vijfde ‘WTC Den Dag’. 
Drie damesploegen mengden zich met veel overgave tussen het mannelijk geweld: ‘Raffic Vrouwen’, Liever zat lest dan  nuchter eerst’ en de ‘Spartanettes’. De Raffic vrouwen kaapten daar de overwinning weg.
De ‘Polderklievers’ waren uiterst tevreden en alles verliep in opperbeste sfeer. 
Met dank aan Joppe voor het filmpje

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *