Boerenloop in Putte


Zaterdag 10 juni hield  VBS De Putse Knipoog te Putte, haar jaarlijks schoolfeest.  Om 13 uur startten de feestelijkheden met een free podium, gevolgd door een optreden van de kleutertjes. Om 15.30 werd het startschot gegeven voor de boerenloop.  Elke klas had een thema over de boerderij gekozen waarin zij verkleed de rondjes van de boerenloop aflegden. De leerlingen van het zesde jaar kleedden zich als boer en boerinnetjes. Die van het vijfde zorgden voor een amusant tafereel, een deel liep met een rode lap voor een hevige stier. De varkentjes mochten ook niet ontbreken en daarom hadden de vierdejaars een varkensneus opgezet.  Het derde leerjaar liep volks gekleed, gevolgd door een bende konijnen van het tweede. De jongens en meisjes van het eerste leerjaar hadden boerenkledij, van de tijd van toen, aan. Naast het lopen moesten zij ook nog allerlei opdrachten uitvoeren, zoals kruiwagen spelen, haasje over, zaklopen en over strobalen springen. Nadien werden zij beloond met een beker nicnacjes.
“De leerlingen van de Putse Knipoog  zijn het lopen gewoon. Zij nemen namelijk deel aan de actie “1 mile a day”, waarbij zij elke dag hun rondjes lopen”, legt leerkracht Sonja Janssens uit.
Na de boerenloop  werd er nog een freepodium ingericht. De ganse namiddag konden de kinderen terecht op de Vlaamse kermis,  terwijl de massa aanwezigen, onder een stralende zon, genoten van een natje en een droogje.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *