Boek over graaf Le Grelle voorgesteld

In de Nationale Bank in Antwerpen werd woensdag 7 maart het boek ‘Een Groot Antwerps Verhaal’ voorgesteld door afvgevaardgid bestuurder Luc Muylaert en schepen Philippe Heylen (CD&V, Cultuur).
De kroniek van een eeuw Antwerpen, noemt de auteur dit verhaal van een man die zijn stempel drukte op een stuk Antwerpen en op de Polderdorpen. Le Grelle, door zowat iedereen ‘de Graaf” genoemd, zat 30 jaar in de Antwerpse gemeenteraad en verdedigde daar met hand en tand de Polderstreek die ten prooi viel aan de havenuitbreiding. Drie dorpen Berendrecht, Zandvliet en Lillo Fort werden gered. Hij zou later mee de districtsraad oprichten en voorzitters worden. Graaf Le Grelle ontpopte zich ook als bewaarder van het erfgoed. Stichtte de heemkundige kring en het Poldermuseum. Wist het reigersbos te bewaren en redde ook monumenten in Antwerpen zelf. Als orangist ijverde hij voor de samenwerking tussen Zuid en Noord. Het is maar een greep uit de vele aspecten die in het boek worden beschreven. Voor een uitgebreider bespreking verwijzen wij naar ons Magazine van volgende week. (SDL)
Het boek is intussen te koop in de boekhandel en de meeste krantenwinkels in de streek en ook bij Delhaize in Berendrecht en Zandvliet. Prijs:

Schepen Heylen, graaf Le Grelle en schrijver Lex Moolenaar bij de voorstelling van het boek

19,5 euro

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.