Bloemenbos schenkt wzc’s honderden “coronabloemen”

Bejaardenhuizen kleuren geel dankzij paasbloemen en narcissen

STABROEK – Ook het Bloemenbos mocht dit weekend niet open omwille van de strenge coronamaatregelen. Enkele honderden paasbloemen dreigden te verslensen. Wannes Van Tiggelt en Eefke Saris plukten ze en schonken ze aan wzc Aalm. Cuypers en Villa ter Molen.

De paasbloemen en narcissen zijn plukrijp. Daarom zou de poort van de Bloementuin dit weekend wagenwijd open staan. De coronamaatregelen beslisten anders. “Daardoor dreigden honderden bloemen te verwelken, maar dat konden zaakvoerders Wannes Van Tiggelt en Eefke Saris niet over hun hart krijgen. “Dit jaar zijn de bloesems en bloemen weer iets vroeger dan vorig jaar. De natuur leidt immers zijn eigen leven en dat moeten we aanvaarden. Zo komt het dat er nu plots veel paasbloemen en narcissen zijn en uiteraard hebben die een versheidsdatum. Binnen enkele dagen zijn ze verwelkt en wanneer ze hier in het Bloemenbos blijven staan, heeft niemand er iets aan gehad”, zegt Wannes Van Tiggelt. Samen met Eefke Saris snijdt hij zoveel mogelijk paasbloemen en narcissen en verzamelt ze in emmers. In de namiddag verhuizen ze naar de twee woon- en zorgcentra in de gemeente.

Blije verrassing
Nele Houtmeyers, directeur van het wzc Aalm. Cuypers reageert erg positief. “We hebben de bloemen ondertussen al ontvangen. Ze gaan verdeeld worden over de drie verdiepingen en krijgen daar een opvallende plek in de zit- en eethoeken.”
Else Bouwens van wzc Villa ter Molen : “De bloemen brengen letterlijk kleur in het huis. Ze krijgen een plaats op de tafels waar de mensen samen komen koffie drinken en een paaseitje eten. We zijn blij met alles wat van buiten naar binnen komt. Het is een mooie vorm van solidariteit”, vindt ze.

Bessenpluk
Omdat het Bloemenbos dicht moet blijven, gebruiken Wannes en Eefke dit weekend om het nodige voorbereidende werk uit te voeren dat nodig is om ook een bessenbos aan te planten. “Er komt een strook van 110 meter bessenstruiken. Daar zijn zeker bramen, frambozen in verschillende kleuren bij en heel wat kruisingen tussen die twee. Uiteraard ontbreken de witte, gele en rode bessen niet. Dit jaar al bessen plukken kan niet natuurlijk niet, want de struiken moeten nog worden gepland. Vanaf volgend seizoen kunnen mensen hier niet alleen terecht voor het plukken van seizoenbloemen, maar ook voor een waaier bessen”, legt Wannes Van Tiggelt uit.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *