Bloedhete temperaturen op 27ste editie Familie-wandeldag Breek de Stilte

De 27ste editie leverde een mooi cheque van 16.750 euro op.

PUTTE/STABROEK – De familie- wandeldag van Breek de Stilte is een vaste waarde in onze regio. Telkens kan zij rekenen op haar trouwe supporters, vrienden, kennissen…     die de vereniging een warm hart toe dragen.

Ondanks de bloedhete temperaturen werd het op zondag 10 september toch weer een geslaagde editie. Sinds vorig jaar heeft de familiedag plaats op een andere locatie dan hun vaste stek aan het Ravenhof in Putte. Maar het vertrouwde concept is gebleven.

wandelen met de boswachter

Van 9 uur kon je deelnemen aan wandelingen van 4, 6, 7 en 8 kilometer.  Vanaf 10 uur kon je ontbijten en aansluitend deelnemen aan een boswachterswandeling van 4,7 kilometer in een anders gesloten gebied op het domein Stafort in de Abtsdreef.

Op de foto met je idool!

Nieuw dit jaar was een oldtimertreffen in de voortuin van het gemeentehuis. Liefst 29 voertuigen, met chauffeur, stonden te blinken op het grasveld om samen met een passagier een ritje te maken van ongeveer 7 kilometer in de omgeving van Stabroek.  Peter van Breek de Stilte, Marijn Devalck, gaf het startsein en nestelde zich in een Volkswagen cabriolet.

Marijn Devalck, peter van Breek de Stilte, nam deel aan de oldtimerrit

Ondertussen werd de sponsoring van de bedrijven aan vzw Breek de Stilte bekend gemaakt.  Dat leverde in totaal een bedrag op van 16.750 euro.

Het werd een gezellig dag met muziek, kinderanimatie, springkastelen en werd er vooral uitgekeken naar de komst van de bv’s. zoals o.a. Marijn Devalck, Ben Rottiers, Tuur de Weert …

Tijdens de familiedag werd door Breek de Stilte een elektrische tandem geschonken aan ‘De Tandemvrienden’ van de Vluchtheuvel. Omdat de fiets nog niet beschikbaar was werd er symbolisch een fietsslot overhandigd.  

Fietsen Verbist schenkt ook elk jaar een fiets aan de organisatie, die verloot wordt onder de wandelaars.

Ben Rotiers, enkele medewerkers van ‘De tandemvrienden” de Vluchtheuvel en Marijn Devalck

‘Breek de stilte’ is een vereniging die projecten ondersteunt voor een betere, aangepaste opvang en/of begeleiding voor mensen met autisme.

Wil je de organisatie een financieel duwtje in de rug te geven, kijk dan eens tussen de vele mooie artikelen op hun webshop https://www.breekdestilte.be/.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *