Bjorn en Tijs zorgen voor warmte bij kerstverlichte huizen

Bjorn Van Endert, Tijs Cuypers en Xeno Dequeecker

STABROEK/WUUSTWEZEL – Net zoals vorig jaar maken Bjorn Van Endert (16) uit Wuustwezel en Tijs Cuypers (17) uit Stabroek een winterroute door de Noorderkempen. In Essen, Wuustwezel, Stabroek, Kapellen en Kalmthout fietsen de twee langs alle straten en huizen om te genieten van de kerstverlichting en de mensen te voorzien van warme dranken.

Vorig jaar maakten Bjorn en Tijs fietsroute langs alle kerstverlichte straten en huizen in de Noorderkempen. Om een ode te brengen aan het zorgpersoneel werd toen opgeroepen om de straten extra te verlichten. Zo kwamen Bjorn en Tijs op het idee om in Kalmthout, Wuustwezel, Stabroek, Kapellen en Essen een gezellige fietsroute af te leggen op zoek naar de mooiste huizen met kerstverlichting.

“De reacties die we toen gekregen hadden, waren enorm.”, begint Bjorn. “We hebben toen een Facebook-groep opgericht, Actief Noord, om op een makkelijkere manier de mensen op te roepen en kerstgevels te zoeken. Ondanks het maar een tijdelijk project was, zaten we al snel aan duizend leden in de groep.” Het succes was zo groot, dat er zich dit jaar een tweede editie opdrong.

“We hebben iets minder reacties gekregen dan vorig jaar, maar de sfeer is er niet minder op.”, aldus Bjorn. Op donderdag 23 december fietste hij met Tijs en extra hulp, Xeno Dequeecker (18), door Stabroek en Hoevenen. “De kerstverlichting is hier heel mooi. In de Abelenlaan is de hele straat verlicht en ook PITO heeft weer zijn best gedaan. Heel leuk om te zien, ik ben altijd al fan geweest van die sfeer.”

Tijs en Bjorn rijden niet zomaar rond om te genieten van de kerstsfeer. “Met onze verlichte fietsen zijn we heel zichtbaar en hopen we dat de mensen ons herkennen en buitenkomen. In onze fietsbak hebben we warme chocomelk en koffie voorzien.” Op die manier zorgen de twee voor warmte en sfeer in de verlichte straten.

Volgende week fietsen Tijs en Bjorn nog langs de straten in Kalmthout en Kapellen.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *