Bin Attenhoven officieel van start

 

 

Wim De Belie, coördinator BIN Attenhoven, ondertekent het samenwerkingsprotocol

Eind vorig jaar startten enkele bewoners uit de omgeving van de Kerkstraat in Hoevenen met de voorbereidingen voor het vormen van een BIN (Buurtinformatienetwerk) Attenhoven.
Op woensdag 16 mei werd in de trouwzaal van het gemeentehuis te Stabroek het samenwerkingsprotocol formeel ondertekend door burgemeester Rik Frans, coördinator BIN Attenhoven Wim De Belie en politieagenten Patrick en Veronique.
 “Vijf jaar geleden werd in Stabroek het eerste BIN opgericht.  Na BIN Grote Molenweg, Abtsdreef, Moretus, Witven en Elzen is Attenhoven het 6de BIN in de gemeente Stabroek”, aldus Rik Frans. “Het BIN moedigt de waakzaamheid en preventie aan. In woonwijken waar een BIN werd opgestart, groeit het solidariteits- en samenhorigheidsgevoel”.
“Dankzij een sterk team, hebben wij dit BIN kunnen opstarten”, legt De Belie uit. “Momenteel telt het BIN al 86 leden. We hopen in de toekomst op een vlotte samenwerking met BIN Witven, dat aan onze zone grenst, zodat bij een verdacht feit snel op elkaar kan ingespeeld worden”.
“Bij elke verdacht voorval dient men zo snel mogelijk de Politiediensten  te verwittigen, zodat het BIN onmiddellijk geactiveerd kan worden . Zien is gelijk aan bellen”, geeft de politie nog mee.
Wil je een nieuw BIN opstarten of lid worden van een bestaand BIN? Neem dan contact op met commissaris Gert Verstraete op het telefoonnummer 03 660 09 61 of via mail naar gert.verstraete@pznoord.be

 

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *