Bike for Life

KAPELLEN – Bike for Life, de jaarlijkse solidaire fietscampagne van de Fietsersbond vzw, daagt iedereen uit om van 1 tot en met 31 oktober 2023 te fietsen voor het goede doel: ‘een fiets voor iedereen’.

Met de opbrengst wil de vzw lokale fietsprojecten in Vlaanderen ondersteunen zodat fysieke, mentale en financiële fietsdrempels voor mensen in kwetsbare posities worden verlaagd: bv. tweedehands fietsen voor kwetsbare gezinnen, fietsen voor mensen met een beperking, voor vluchtelingen, betaalbaar onderhoud, fietslessen voor werkzoekenden, …

Vervoersarmoede treft twintig procent van de bevolking, 392.000 Vlaamse huishoudens hebben geen fiets. Zij hebben hierdoor minder kansen op school, opleiding, werk en ontspanning.

Inschrijven doe je via de website: www.bikeforlife.be. Je zoekt sponsors of je sponsort jezelf, bijvoorbeeld met je fietsvergoeding. In 2024 ontvang je een fiscaal attest!

Bike for Life is een campagne van de Fietsersbond i.s.m. Cera en het Netwerk tegen Armoede, met de steun van Bosch eBike Systems en P&V Verzekeringen, de Vlaamse overheid, Sport Vlaanderen, de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten, CM, het Netwerk tegen Armoede, het Netwerk Lokaal Sportbeleid, Mobiel 21, Cycling Vlaanderen en Blue-bike.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *