Bijna 1.000 mensen bezoeken jarig MAS Havenpaviljoen


Net geen 1.000 mensen hebben het voorbije weekend de winterkoude getrotseerd om een bezoek te brengen aan het jarige MAS Havenpaviljoen. De aanwezigen werden onder meer gecharmeerd door de Belgicavertelling van Henk Mesuere en het bezoek van de Port of Antwerp Giants. Samen met de basketspelers blies havenschepen Marc Van Peel zaterdag een kaarsje uit op de verjaardagstaart van het Havenpaviljoen. Buiten kon de koude de pret niet drukken van de bezoekers die zich lieten invriezen in een levensgrote ijssculptuur. De foto’s van het sculptuur kunnen vanaf dinsdag 7 februari gratis gedownload worden op www.havenvanantwerpen.be/havenpaviljoen.

Het voorbije jaar bleek al dat het gratis toegankelijke MAS Havenpaviljoen een schot in de roos was voor de 80.000 bezoekers die zich aan de hand van de unieke 360°-film, de interactieve infoschermen en de reusachtige satellietfoto (virtueel) op sleeptouw lieten nemen door de haven. Door de noordwaartse groei en de aangescherpte veiligheidsmaatregelen is de haven tegenwoordig immers minder toegankelijk. Het MAS Havenpaviljoen is daarom het geschikte antwoord voor bezoekers die de haven binnen handbereik willen beleven.

In het nieuwe jaar wil het MAS Havenpaviljoen graag nog meer bezoekers ontvangen dan het voorbije jaar. Het Havenpaviljoen zal zich verder profileren als dé locatie bij uitstek waar jong en oud, scholieren en senioren, Antwerpenaren en toeristen de tweede grootste haven van Europa kunnen ontdekken en ervaren.  Het paviljoen is immers net zoals de haven, een plek waar altijd iets te beleven valt.  Maar er is meer, de haven staat als werkgever van ongeveer 7 pct van de werkende Vlamingen, garant voor een brede waaier aan zeer uiteenlopende vacatures. In het paviljoen krijgen de bezoekers de kans om kennis te maken met deze diverse profielen. En wie dan echt de smaak van de haven te pakken heeft, vindt vast wel een passende vacature of opleiding die uitmondt in een boeiende havenjob.

foto’s: Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *