Bijkomende verkeersmaatregelen aan Ettenhoven/Dijkstraat tijdens werken brug A12 Laageind Stabroek

Vanaf 5 mei start de herinrichting brugcomplex A12/N111 Stabroek.  Tussen het kruispunt met de Antwerpsebaan (N180) en de toegangsweg van firma Aertssen, een afstand van 625 meter, wordt de weg volledig vernieuwd. Aangezien de op- en afritten van de A12 in Stabroek dan tijdelijk dichtgaan, zal er verkeershinder van en naar de haven van Antwerpen en van  en naar Stabroek onvermijdelijk hinder ondervinden.
Het wegdek van Laageind ter hoogte van het op- en afrittencomplex A12 in Stabroek dateert al uit de jaren 70 en krijgt dagelijks veel zwaar havenvervoer te slikken. Het wegdek is versleten en is dringend toe aan een grondige renovatie. Zowel de rijweg als het fietspad worden volledig opgebroken en vervangen door nieuw asfalt. Dat zal het wegcomfort en de veiligheid van alle weggebruikers ten goede komen.
Om de tijdelijke hinder voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken, verlopen de werken in twee fasen, van begin mei tot eind juni. Tijdens beide fasen geldt er een gewijzigde verkeerssituatie op het complex van de A12 in Stabroek.
Tijdens fase 1, van 5 mei tot eind mei, wordt gewerkt tussen het kruispunt met de Antwerpsebaan (N180) en de afrit Stabroek komende uit de richting van Nederland en de oprit Stabroek richting Antwerpen. Deze op- en afrit is dan volledig afgesloten.
Tijdens fase 2, van eind mei tot eind juni, wordt gewerkt tussen de afrit Stabroek komende uit de richting van Antwerpen, de oprit Stabroek richting Nederland en de toegang naar de firma Aertssen. Dan is deze op- en afrit gesloten voor verkeer.
Zodra de exacte start- en einddatum van fase 2 vaststaan, leest u die op www.wegenenverkeer.be/werken-complexN111.
Als alternatief voor de afgesloten op- en afritten in Stabroek wordt tijdens de hele duur van de werken de dienstoprit naar de A12 in Zandvliet uitzonderlijk opgesteld voor vekeer van minder dan 3,50 ton.
Bijkomende maatregelen in de gemeente Stabroek voor deze werken
Vanaf maandag 5 mei wordt de voorrangsregeling aan het kruispunt Ettenhoven N114/Dijkstraat gewijzigd voor de duur van de werken aan de brug A12 in Stabroek. Het verkeer komende van A12 afrit vliegveld heeft dan voorrang op het verkeer op Ettenhoven. Signalisatie en wegmarkeringen begeleiden deze maatregel.
In Abtsdreef worden voor fase 2 van de werken op de brug enkele plantvakken verwijderd. Deze worden na de werken teruggeplaatst.
info: http://www.stabroekmobiel.be/
 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *