Biertrein van AB InBev haalt 20.000 vrachtwagens van Antwerpse Ring

 

Wij hebben Jan Jambon destijds nog gekend toen hij bij een uitzendkantoor werkte. Maandag 28 oktober was hij als minister-president aan het Bevrijdingsdok waar een nieuwe treinverbinding voor het transport van Stella Artois werd geopend.  Een container werd door hem gesloten en met een kraan op een trein gezet.
Die trein reed vervolgens naar het Deurganckdok waar hij aan boord ging van een MPET-schip. Een initiatief van de bazen van Katoen Natie en de Leuvense brouwerij die al van 1366 bezig is. Zij is zowat de grootste van de wereld, met 78 vestigingen in 6 continenten. En dan is er nog DP-World. Bij ons in de Antwerpse haven baat deze onderneming de Antwerp Gateway terminal aan het Deurganckdok uit. Dit onder leiding van de Zuid-Afrikaan Rob Harrison, die trouwens aanwezig was bij het gebeuren. Dat speelde zich af in één van de talrijke magazijnen van de Katoen Natie aan de zuidkant. Daar bevindt zich dus de grootste bierterminal ter wereld. Er werken 80 mensen.         
Nog meer cijfers? De Katoen Natie is actief in dertig landen en telt alles bijeen meer dan 13.000 medewerkers. Of over Inbef? Stella wordt vandaag gedronken door bierliefhebbers in meer dan 100 landen. Tussen 2014 en 2018 is het volume export verdubbeld met een jaarlijks groeipercentage van 8%. Daarbij is 90% van de in ons land gebrouwen Stella bedoeld voor het buitenland, waarvan 75% bestemd is voor het land van Trump. Spijtig dat
Fernand Huts niet aanwezig kon zijn. Hij was weeral bezig KTN uit te breiden.    Staf De Lie   

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

 1. Zijn die vrachtwagens er ooit geweest?
  Tot een tweetal jaar geleden, zat MPET aan het Bevrijdingsdok en moest
  er niet van daar naar het Deurganckdok.
  Wie maakt hier de winst?

 2. Mijn voorkeur ging naar Stella. In de VS heb ik het twee jaar moeten doen met Budweiser, Miller en Coors. Dat ging ook.
  Rekening houdend met het milieu, lijkt het me nu niet zo verstandig meer om 20000 vrachtwagens, vooral water, naar verre landen te sturen.
  Buy Local, nietwaar Donald?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *