Bezoek Antwerpse Stadhuis op donderdag 27 september 2012


Het Antwerpse stadhuis heeft de allures van een paleis en is daardoor zonder twijfel het indrukwekkendste bouwwerk op de Grote Markt.  Het staat symbool voor de glorie van Antwerpen als de grote Europese handelsmetropool van de 16de eeuw.
Misschien herken je het daarom als het meest representatieve renaissancegebouw van België?  Dan zal de rondleiding door het in de 19de eeuw sterk  verbouwde interieur je pas echt verbazen.  De prachtige zalen van het “Schoon Verdiep” zijn een lust voor het oog.  Hierna weet je het zeker:  Antwerpenaren zijn altijd trotse wereldburgers geweest.
Het bezoek met gids zal plaatsvinden op donderdag 27 september om 14u, ook al hebben we toestemming om het stadhuis te bezoeken er kan altijd iets tussenkomen (bv. crisisberaad). Daarvoor hebben we een alternatief en dat is een bezoek aan de Kathedraal met een kleine stadswandeling. Voor alle duidelijkheid de kathedraal is enkel wanneer we niet in het stadhuis mogen.
Voor ons leden kost dit 5 euro (gids en verzekering), niet leden betalen 7 euro.
Plaats van afspraak aan de toeristische dienst in Antwerpen aan de Grote markt in Antwerpen.
Inschrijvingen voor 22 september enkel bij volgende twee personen:
Chris Alen tel. 03-664.05.01 of e-mail  chris.alen@skynet.be  of
Francois Groenewege tel. 03-665.00.87 of e-mail  fgroenewege@gmail.com.
Na inschrijving betaling op rek. BE18 4137 2050 7165 BIC-code KREDBEBB  van Heemkring Hoghescote vzw,Essenhoutstraat 59, 2950 Kapellen, met duidelijke vermelding van het aantal personen en “bezoek stadhuis Antwerpen”.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *