Bert Van Oevelen bouwt gitaar voor Warmste week

 

Bert Van Oevelen met de ‘warmste gitaar’


De eindejaarsactie ‘De Warmste week’ van Studio Brussel loopt van 18 december tot 24 december. Allerlei acties zijn al van start gegaan. De opbrengst ervan wordt geschonken aan een van de vele goede doelen. Het zijn niet alleen clubs of verenigingen die zich inzetten ook individuele acties worden opgezet. Zo bouwt Bert Van Oevelen uit Kalmthout ‘de warmste gitaar’, die gewonnen kan worden. Bert Van Oevelen (29) woont in Kalmthout en is gehuwd met Anke Wouters. Hij is van opleiding industrieel ingenieur bouwkunde en werkt aan de stad Antwerpen op de dienst stadsontwikkeling. Daarnaast maakt Bert gitaren, een beetje uit de hand gelopen hobby.
De Warmste gitaar
“Twee jaar geleden heeft mijn vrouw Anke kerstkaarten gemaakt voor de Warmste Week ten voordele van de Alzheimerliga. Vorig jaar is ons zoontje Daan geboren en werd het voor ons te druk om aan de actie deel te nemen”, aldus Bert. “Maar dit jaar zetten wij er ons terug voor in. In augustus ben ik begonnen aan de ‘Warmste gitaar’ De elektrische gitaar is uit elzenhout gemaakt, dat speciaal uit Nederland komt. Het hout is zo droog en stabiel, dat er geen vervormingen kunnen ontstaan. Bert heeft thuis een eigen atelier waar hij op ambachtelijk wijze zijn gitaren bouwt. Het vraagt heel wat tijd en geduld om de perfecte gitaar te creëren. Er moeten er heel wat stappen afgelegd worden alvorens de gitarist zijn instrument kan bespelen. Er wordt gesneden, geschaafd, gefreesd, geschuurd, gelakt, voorzien van slagplaat, fretten, snaren en elektronica geplaatst. Tenslotte moet de gitaar perfect afgesteld worden. Daarvoor deed Bert een beroep op Stijn Kenens, een professionele gitaarbouwer, die hiermee de actie sponsort. Daarnaast kon Bert nog op steun van andere muzikanten/gitaristen rekenen. Zo zorgde David Piedfort, gitarist bij o.a. Kapitein Winokio, The Scabs, voor een promo filmpje over de actie (zie facebook pagina ‘De Warmste gitaar’).
Steun Berrefonds
“Onze goed doel moest iets zijn dat te maken heeft met kinderen”, zegt Anke. “Daarom kozen wij voor de vzw Berrefonds”. Het Berrefonds ondersteunt ouders die hun baby verloren hebben tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte, door het geven van een doosje met tastbare herinneringen.“
Je kan de handgemaakte elektrische gitaar winnen door het kopen van een of meerdere lotjes aan 5 euro per stuk, verkrijgbaar in de The Guitar Bar in de Lange Koepoortstraat 63 te Antwerpen. Daarnaast kan men ook via dewarmstegitaar@gmail.com lotjes bekomen.
Vrijdag werd de warmste gitaar officieel in The Guitar bar afgeleverd. Volgende donderdag 21 december wordt de gitaar in The Guitar bar verloot onder begeleiding van Axl Peleman en David Piedfort.
Hou de facebookpagina “De warmste gitaar” in het oog en misschien word jij wel de eigenaar van dit unieke exemplaar.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *