Berendrechtse kermis in zicht

Met Derde Kermisloop en Zesde Grote Prijs Jos Van Nelekes

Berendrechtse kermis komt er weer aan. Van zondag 28 tot dinsdag 30 augustus draaien de molens en staan de kramen op het Solft. Er zijn ook twee belangrijke nevenactiviteiten: de Derde Kermisloop op maandag 29 augustus en de Zesde Grote Prijs Jos van Nelekes op 30 augustus.

De kermisloop  is een ontspannende jogging door de straten van Berendrecht voor jong en oud, getrainde athleten (M/V) of beginners. Er kunnen afstanden worden gelopen van 5 of van 10 km. Start om 19 u 30 aan café Berendrecht Sport.
Daar kan ook vooringeschreven worden tegen het tarief van 3 euro. Wie op de dag zelf ter plekke inschrijft betaalt 5 euro.
Er is ook een zogeheten kidsloop (een koers voor kinderen) die gratis is en die start
om 18 u.

De Zesde Grote Prijs Jos Van Nelekes is gepland op dinsdag 30 augustus. Het is een wielerwedstrijd voor leden van Wielerclub De Sturmers en De Polderklievers.  Hij start om 19 u bij café Berendrecht Sport.    
Nadien is er een after cycling party rond 21 u.30 met Xzent.
De Grote Prijs is genoemd naar Jos van Nelekes die zeven jaar geleden het initiatief nam voor deze koers. Dat gebeurde nadat hij was gaan kijken naar een soortgelijk opzet in Zandvliet, ter gelegenheid van Zandvlietse kermis. Het jaar daarop startte hij met de koers in Berendrecht, met medewerking van de Zandvlietse Polderklievers, en de clubs die binding hadden met zijn  café: de Sturmers, de Nieuwe Gans en KFC Berendrecht Sport. Spijtig genoeg heeft Jos maar twee van zijn Grote Prijzen kunnen meemaken. De huidige inrichters noemen hem evenwel de (blijvende) geestelijke vader van de koers.
Info: www.bendrechtkoers.tk. Of email roger.kerstens1@telenet.be;
tel.: 0478/41 30 44. (sdl)


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *