Belgium By Bike goes Rock met Vic Smetley and the Bastards

Voor de derde keer op rij, rijden de vrienden van B.B.B. mee de 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker.

In 2009 (het eerste jaar dat de 1000 km gereden werd, toen nog in mini-versie) kwamen deze vrienden op het sportieve idee om de grens van België af te fietsen. Op 9 dagen tijd slaagden ze hier in én slaagden er zelfs in om een mooi gesponsord bedrag bijeen te zamelen om te schenken aan Luminosa. Een organisatie die kankerpatiënten na hun vaak stevige behandeling er fysisch bovenop moet brengen. Niemand kon toen vermoeden dat het groepje, zelfs toevallig bij elkaar gevonden, fietsers een stevige vriendschapsband zouden smeden. Er volgden dan ook vele jaren van menige sportieve activiteiten. Steeds op de fiets.
Toen in 2017 in de directe omgeving kort na elkaar twee vriendinnen van de B.B.B. de strijd tegen borstkanker verloren, kwam het idee en de gedrevenheid om op hun eigen manier mee te helpen in de strijd tegen kanker. En hoe konden deze sportievelingen dat anders doen dan … op hun fiets.
Voor de eerste keer schreven ze zich in met een ploeg van 8 man voor de editie van 2018. Daarvoor diende natuurlijk het inschrijvingsbedrag ( = de bijdrage aan KOTK) van € 5000 ingezameld te worden.
Tegen het einde van hun activiteiten, bleken ze zelfs het dubbel te hebben ingehaald en verkregen ze het om zich twee keer in te schrijven. Het enthousiasme, de solidariteit en het warme gebeuren, wekte ook bij hun eigen kinderen de “goesting” om mee te rijden en in 2019, bij de tiende editie, deed hun eigen jongerenploeg : de B.B.B.² mee.
De strijd tegen Kanker blijft en Kom Op Tegen kanker verzamelt jaarlijks fondsen voor onderzoek. Daarom rijdt B.B.B. ook dit jaar weer mee met hun drie teams. Daarvoor organiseren ze weerom enkele leuke activiteiten om het inschrijvingsgeld (dat opgetrokken werd tot € 5.500 per ploeg) in te zamelen.

Rock met Vic Smetley and the Bastards

Nieuw dit jaar en ter vervanging van de twee geslaagde BBB goes Classic-avonden, een iets andere versie: BBB goes Rock. Vic Smetley and the Bastards bezorgen u een onvergetelijke schrikkelavond op 29 februari in zaal Moorland te Stabroek. Kaarten zijn reeds in voorverkoop te krijgen in Kapellen, Stabroek en Ekeren of via de website www.belgiumbybike.be.

Alvorens tijdens het Hemelvaartweekend van 21 tot 24 mei de 1000 km af te rijden, maken ze nog een laatste sportieve en familievriendelijke uitstap op zondag 10 mei met hun BBB on The Road. Een familiefietstocht, sportieve wielertochten, een scooter- en motortocht vertrekkende aan de Geesten in Ekeren.
Verdere informatie kan u steeds vinden op de website www.belgiumbybike.be, waar u zich ook kan inschrijven voor de diverse activiteiten.
Wie deze sportieve, geëngageerde ploeg (met drie teams) financieel wil steunen kan dat ook rechtstreeks via de officiële website van Kom Op Tegen Kanker. Vermeld dan zeker de negencijferige teamcode:  170 196 727
Omdat Kanker niemand onberoerd laat!

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder