Polder maakt naam in nieuwe Olympische sport

Muurke-spotlight


Belgisch kampioenschap Muurke Klop te Nijlen  
Bijna had onze Polder er een Belgisch kampioen bij. In Nijlen greep Mathias De Bie net naast de titel Muurke Klop. In de ultieme finale met zes eindigden Stef Matthysen en Jeffrey Van de Velde op een respectievelijke vierde en vijfde plaats. Als troostprijs won het Polder All Stars-team de trofee voor beste ploeg. Het doel van de organisatie is om van Muurke Klop een Olympische Sport te maken in 2028.
64 deelnemers waren van de partij op de vierde editie van het Belgisch Kampioenschap Muurke Klop in Nijlen. Onder hen 8 mensen uit onze regio. Verdeeld in 2 ploegen probeerden ze elk zo ver mogelijk te geraken. Ook het ploegenklassement was een doel van de 2 polderse teams. Zo vertegenwoordigden Jeffrey Van de Velde, Matthias Van den Boogaert, Mathias De Bie en Tom De Meyer de Polder All Stars. Sam Janssens, Wouter De Bie, Silas Jaspers en Stef Matthysen vormden samen de Polder All Stars 2.
Om half 11 vertrokken de beide teams en een kleine twintig supporters met de bus aan café De Klok in Stabroek. Met een Belgische vlag en met de nodige sfeer en drank aan boord vertrok de bus richting Nijlen. De supporters brachten ook een spandoek mee met de duidelijke boodschap “Supportersclub Jeffrey Van de Velde.” Eens aangekomen begon rond half 1 de eerste ronde. De deelnemers liepen en sloegen de ziel uit hun lichaam om toch maar tot in de volgende ronde te komen. Voor Silas, Wouter en Sam zat het BK er al na de eerste ronde op. De rest ging door naar de tweede ronde. Tom, Stef, Jeffrey, Mathias De Bie en Matthias Van den Bogaert bereikten nadien ook de halve finale. Ze waren dus al zeker van een plaats bij de beste 16.
In de strijd om de zes finaleplaatsen vielen Tom De Meyer en Matthias Van den Bogaert af. Stef, Jeffrey en Mathias De Bie zouden samen met drie anderen strijden om de Belgische titel. De finale was een dubbeltje op zijn kant, waarin eerst Jeffrey en dan Stef wegvielen, mede door onduidelijke teamafspraken. De ultieme strijd om het goud ging tussen Glenn Danneens uit Nijlen en onze Mathias De Bie. Mathias moest nipt het onderspit delven en moest dus tevreden zijn met het zilver. Het brons ging naar Vincent Van Doninck uit Leuven.
Een troostprijs was het goud voor beste ploeg. Die ging naar de Polder All Stars. De Polder All Stars 2 eindigden op de zevende plaats. Volgend jaar zullen de beide teams weer strijden om die individuele Belgische titel.

Uitslag
2. Mathias De Bie                             Polder All Stars
4. Stef Matthysen                              Polder All Stars 2
5. Jeffrey Van de Velde                    Polder All Stars
7. Matthias Van den Bogaert         Polder All Stars
14. Tom De Meyer                             Polder All Stars
33. Silas Jaspers                                Polder All Stars 2
35. Wouter De Bie                              Polder All Stars 2
41. Sam Janssens                             Polder All Stars 2

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *