Beestig vermaak voor jong en oud in het Karrenmuseum


Wie van dieren houdt, komt op pinkstermaandag 5 juni best een kijkje nemen in het Karrenmuseum. Tijdens het evenement Beestig Karrenmuseum zwemmen, dartelen, draven, stappen en vliegen er tientallen dieren in en door het park en valt er voor jong en oud van alles te beleven. Heel de middag zijn er uiteenlopende demonstraties, klinkt er live muziek en natuurlijk staat ook de sfeervolle zomerbar opgesteld.
Onderwaterwereld
Bij de entree van het Karrenmuseum stappen mensen binnen in een onderwaterwereld. De schuur is volledig in de sfeer van vissen en andere waterdieren aangekleed. Er zijn verschillende aquaria opgesteld met vele uiteenlopende vissoorten. In het museumpark zelf zullen dan weer papegaaien de show stelen met een aantal originele acts. Aan het zomerterras zullen zij afwisselend verschillende trucjes laten zien. Wat betreft de landdieren zijn er demonstraties van voltige, een vorm van acrobatiek op een bewegend paard, en is er uitleg over therapie met alpaca’s. Ook een hondenkapster is aanwezig.
Kinderboerderij
Speciaal voor de jongste bezoekers zal er ook een mobiele kinderboerderij neerstrijken in het Karrenmuseum. Bij deze tijdelijke boerderij kunnen kinderen wandelen tussen onder meer grote kippen, kleine sierkippen, reuze konijnen, dwergkonijnen, cavia’s, muizen, een landschildpad en mini schaapjes. Ze mogen de diertjes aaien en onder begeleiding ook eten geven. Verder lopen er in het openluchtmuseum ook ezeltjes rond waarop kinderen een rondje mogen rijden en is er een standje voor kindergrime.
Zomerterras
Wie rustig iets wil eten of drinken, kan plaatsnemen op het centrale zomerterras. Daar kunnen bezoekers ook genieten van de klanken van de muzikale optredens van het populaire duo Jan Mees en Sam Wauters. Beestig Karrenmuseum start op pinkstermaandag om 13.00 uur en duurt tot 18.00 uur. De toegang tot het evenement aan de Moerkantsebaan 52 in Essen is volledig gratis. Meer informatie is steeds te vinden via www.karrenmuseum.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder