BASF zorgt voor rustpunten op de Scheldedijk in het Groot Buitenschoor

Door het maatwerkbedrijf Natuur- en Landschapszorg uit Ekeren werden recent twee solide boomstamzitbanken geplaatst op de Scheldedijk aan het Groot Buitenschoor In Zandvliet.


Mensen die niet het juiste diploma op zak hebben of moeite hebben met het ritme dat de maatschappij oplegt, vallen in het huidige arbeidscircuit vaak uit de boot. In ons maatwerkbedrijf. Natuur- en Landschapszorg kunnen ze de draad opnieuw oppikken en werkervaring opdoen. Een 5-tal arbeiders zijn actief in het houtatelier aan de Oude Landen. Ze verzagen er boomstammen tot bijenhotels, picknicksets, plankenpaden, weidepoorten en boomstamzitbanken.


Via een opleiding houtbewerking kunnen hun talenten ontdekken en gespecialiseerde kennis opdoen. Zeer dikwijls is dit de opstap naar een reguliere job. Vanuit de kijkhut aan het Groot Buitenschoor hebben bezoekers – beschut tegen regen en wind – al langer een prachtig zicht op de Schelde en op het Verdronken land van Saeftinge. Het is een paradijs voor vogels die bij lage tij komen foerageren op de slikken of die nestelen in de uitgestrekte rietlanden. Vanop deze nieuwe zitbanken kan je de Scheldenatuur nog intenser beleven.

De boomstamzitbanken werden gefinancierd door BASF in het kader van hun peterschap van dit unieke natuurgebied.

foto’s: Natuurpunt

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder