BASF gaat minder fakkelen

 

De leiding van BASF op de persconferentie
De leiding van BASF op de persconferentie

Bij BASF in Zandvliet zullen de fakkels in de komende jaren minder groot zijn en minder lang branden. Het reuzenbedrijf zal de energieafdeling Zandvliet Power uitbreiden en met stoom geproduceerde stroom op de markt brengen. Goed nieuws voor de omgeving die wel eens last heeft van het geluid van de brandende fakkels.
BASF, waar zeer veel mensen uit onze streek werken, heeft overigens een goed jaar achter de rug. Hoewel de economische groei vorig jaar wereldwijd duidelijk zwakker was dan het jaar ervoor, maakte het chemiebedrijf een netto winst van 524,7 miljoen. De verkoop van de afdeling meststoffen zat daar zeker voor iets tussen.
Tegelijkertijd verwezenlijkte het bedrijf met 7,18 miljard, de grootste omzet ooit. De stijging bedroeg 3,2%.
Deze en andere gegevens deelde gedelegeerd bestuurder Wouter De Geest dinsdag 12 maart mee. Hij zegde dat BASF Antwerpen, met meer dan 3000 medewerkers en zo’n 1500 contractanten, de tweede belangrijkste Europese productievestiging van de groep blijft. Vorig jaar werden overigens 223 nieuwe medewerkers aangeworven. Bijna 120 jobstudenten waren actief.
 De Geest ziet de toekomst redelijk rooskleurig aankomen met een grote onderhoudsbeurt van de installaties en de bouw van een nieuwe butadieeninstallatie. Die brengen de tewerkstelling van nog eens 1500 contractanten gedurende twee jaar met zich.   

 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *