BASF Antwerpen doneert noodzakelijk materiaal aan hulpdiensten in de strijd tegen corona

Levering gedemineraliseerd water

levering handgel aan kerncentrale Doel

Om zorginstellingen en bedrijven te ondersteunen in hun strijd tegen het corona-virus COVID-19, doneert BASF broodnodig materiaal, zoals maskers, handschoenen, beschermende pakken en handgel. De donaties gebeuren door een toegewijd intern team dat alle vragen verwerkt en overlegt met overheden en federaties. Met de donaties probeert het bedrijf, dat deel uitmaakt van de door de overheid als cruciaal gedefinieerde chemiesector, de hulpdiensten te ondersteunen.

De bijdrages van BASF gebeuren voor verschillende broodnodige hulpmiddelen.

  • Zo werden reeds 3000 kits (bestaande uit een veiligheidsbril, 3 maskers en een handschoenenpaar) in het weekend van 21 maart geleverd aan Gasthuiszusters Antwerpen (GZA). GZA ontving ook 800 beschermende pakken, en kreeg van enkele BASF-medewerkers een opleiding over hoe de pakken juist te gebruiken.
  • Basf levert ook 1000 maskers aan Aquafin om de verderzetting van hun bedrijfsactiviteiten en de bescherming van de medewerkers daarbij te kunnen garanderen. Ook waterzuivering is één van de cruciale activiteiten gedefinieerd door de overheid
  • De chemiereus startte ook een eigen productie van handgel op en kreeg hiervoor een tijdelijke erkenning van de overheid. Dit gebeurt in eerste instantie op kleine schaal voor de bescherming van eigen medewerkers, en van medewerkers van andere bedrijven op de BASF-site. Met de overige handgel bevoorraadde BASF reeds de kerncentrale van Doel, de douane, en andere BASF sites in België. 
  • Dagelijks levert BASF gedemineraliseerd water als grondstof aan de civiele bescherming, die daarmee samen met andere partners de productie van handgel op grotere schaal gestart is.
  • Het bedrijf gebruikt ook zijn kennis en relaties om, waar mogelijk, voor bepaalde vragen door te verwijzen naar andere bedrijven of leveranciers.
  • Er wordt wel benadrukt dat BASF niet kan ingaan op vragen van particulieren, maar steeds werkt via overheden en federaties.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *