Bart Moeyaert schrijft tuingedicht voor Arboretum Kalmthout

 Auteur Bart Moeyaert onthult zijn nieuwe tuingedicht ‘pauze’ in de Gloriëtte, het witte tuinprieel van Arboretum Kalmthout. v.l.n.r. Mireille Colson, gedeputeerde Provincie Antwerpen, auteur Bart MoeyaertCopyright: Arboretum Kalmthout

KALMTHOUT – Passend op Gedichtendag, de start van de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland, onthulde auteur Bart Moeyaert op 26 januari zijn nieuwe tuingedicht in de Gloriëtte, het witte tuinprieel van Arboretum Kalmthout. Daar kunnen bezoekers voortaan tot rust komen met natuur én poëzie. Iets wat ook Bart Moeyaert, sinds enkele jaren Kalmthoutenaar, inspireert en gelukkig maakt.

De laatste donderdag van januari is traditioneel Gedichtendag, de start van de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland. Ook in Arboretum Kalmthout kunnen bezoekers elk jaar meegenieten van poëzie; zij krijgen dan een gratis postkaart met een gedicht aangeboden.

Deze keer schreef auteur Bart Moeyaert speciaal voor het arboretum het gedicht ‘pauze’. Op Gedichtendag kwam hij zijn gedicht voorstellen aan de pers in het witte tuinprieel de Gloriëtte, waar het met zicht op de tuin een vaste plek kreeg.

Arboretum als inspiratie voor poëzie

Sinds jaren legt Arboretum Kalmthout nadrukkelijk de link tussen natuur en poëzie, en verrast het haar bezoekers regelmatig tijdens hun wandeling in de tuin: met gedichten aan de wand van de oude loods, als handgeschreven haiku aan de takken van bomen of zelfs als een poëzie-’snoepje’ uit een poëzieautomaat.

Op Gedichtendag trakteert Arboretum Kalmthout naar goede gewoonte haar bezoekers op poëzie. Conservator-directeur Abraham Rammeloo deed al vaker beroep op tuindichters die een gedicht schreven: “Onze eigen tuindichters Bie Wouters en Sine Van Mol, maar ook Dick Hillenius, kregen een aantal jaren een plek aan de wand van de Gloriëtte. Het is dan ook een bijzondere eer om deze keer een op maat geschreven gedicht van Bart Moeyaert aan onze bezoekers te mogen aanreiken.”


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *