AZ Klina breidt uit

De uitbreiding van Klina betekent dat vele Brasschatenaren voor nieuwe onderzoekstechnieken in Klina terecht zullen kunnen. Brasschatenaren appreciëren deze dienstverlening ten zeerste. Bovendien verhuizen sommige senioren naar Brasschaat net omwille van de nabijheid van dit ziekenhuis én de door de uitgestrekte parken aangename groene omgeving in onze gemeente.
De laatste jaren is de tewerkstelling in Klina gestegen met 175 eenheden, een gevolg van een verruiming van de dienstverlening. Het Brasschaats ziekenhuis heeft daarom behoefte om uit te breiden.
Op de huidige parking van de spoedafdeling plant het ziekenhuis een uitbreiding met een vleugel waar men terecht kan voor radiotherapie en dialyse. Ook lokalen voor de spoedgevallendienst en een technische ruimte worden er ondergebracht. De in- en uitrit van het ziekenhuis blijft langs de Augustijnslei en wordt niet aangelegd via de Prins Kavellei.
De uitbreidingsplannen zijn voor het grotendeels in overeenstemming met het geldende Bijzonder Plan van Aanleg (BPA). De afwijking gaat enkel over plaatselijk de afstand tot de zijdelinkse perceelgrens waarbij de relevante buren voor akkoord op de plannen hebben getekend. Daarom ook dat de Bestendigde Deputatie van Antwerpen in beroep de vergunning heeft toegekend. Echter heeft het Vlaamse Gewest nu op basis van 1 bezwaarschrift een vernietiging aangevraagd voor deze vergunning. De uitspraak hierover kan nog een 2-tal jaar op zich laten wachten.

Het gemeentebestuur van Brasschaat is alvast tevreden met een mogelijke uitbreiding van Klina.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *