AZ KLINA Brasschaat opent een bijkomende operatiezaal

AZ KLINA opent gloednieuwe verpleegafdeling Nog meer zorg op maat van geriatrische patiënt
Terwijl het ziekenhuis haar acuut profiel verder uitbouwt, krijgt de geriatrische patiënt nog meer kwalitatieve en persoonlijke zorg op een gloednieuwe verpleegafdeling. Momenteel verblijven een aantal geriatrische patiënten ook op algemene zorgafdelingen. Met 48 bedden (24 meer dan vandaag) die vanaf 16 februari 2012 specifiek voor deze patiënten klaar staan, wordt nog meer zorg op maat voorzien.
Nieuwe verpleegafdeling Geriatrie 2: huiselijkheid, ergonomie en efficiëntie
“De opdracht voor het ontwerp van de nieuwe geriatrische verpleegafdeling was duidelijk”, aldus Monique Van den Bulck, Directeur Verpleging AZ KLINA: “Het stimuleren van het fysisch en psychisch welbevinden van patiënten én een professionele en efficiënte werkomgeving voor medewerkers. Ik denk dat we erin geslaagd zijn om een huiselijke en veilige omgeving te creëren voor onze patiënten in combinatie met ergonomie en efficiëntie voor onze medewerkers.”
De afdeling is huiselijk door het gebruik van specifieke materialen, kleuren en de integratie van daglicht. Patiënten en hun familie kunnen terecht aan een open verpleegbalie om de toegankelijkheid en aanspreekbaarheid van de zorgverleners nog te verhogen. Ook het multidisciplinair werken wordt vergemakkelijkt door alle diensten te centraliseren: het artsen- en verpleegbureel, de sociale dienst, de ergo- en fysioruimte, …
De kamers zijn gezellig ingericht met aandacht voor veiligheid, efficiëntie en ergonomie. Zo is er in elke kamer een bedlift om patiënten op een ergonomische en veilige manier te tillen. Elke kamer heeft een douche met flexibele douchedeur zodat de ruimte tijdens de verzorging maximaal benut kan worden. Voor iedere patiënt is er een televisie voorzien met een hoofdset zodat hij of zij het volume zelf kan bepalen zonder de rust van anderen te verstoren.
Dokter Joost Baert, Hoofdgeneesheer AZ KLINA: “Door het uitbouwen van een geriatrisch opnameplatform met twee volwaardige geriatrische afdelingen komen we tegemoet aan de specifieke noden van de bejaarde patiënt. Daarnaast beantwoorden we nog beter aan de actuele en toekomstige normering in het zorgprogramma Geriatrie.”
“We willen een bewust kwaliteitsbeleid voeren: wat we doen, willen we nóg beter doen. Tegelijkertijd maken we in AZ KLINA ruimte vrij voor de verdere uitbouw van het zorgaanbod. Dat is een bewuste weg die het ziekenhuis inslaat. De opening van een bijkomende operatiezaal is hier een mooi voorbeeld van. Dat brengt het totaal op 11 operatiezalen in het operatiecomplex. Zo kunnen nog meer acute patiënten in ons ziekenhuis behandeld worden.”


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *