Avontuurlijke speelheuvel officieel geopend

STABROEK – Na lang wachten, spannend toekijken naar de opbouw, plannen smeden … was het eindelijk zover! Op maandag 7 november werd de avontuurlijke, natuurlijke speelheuvel in Basisschool De Stappe in Stabroek officieel in gebruik genomen.

De school heeft een grote groene speelruimte, palend aan de Geelvinckstraat, ter beschikking om er een grote speelruimte van te maken. “Deze nieuwe speelheuvel past in onze groene structuur die onze school uitstraalt”, zegt directrice Els Coekaerts. “Zowel de kleutertjes als de leerlingen van de lagere school kunnen hier hun fantasie de vrije loop laten en we hopen hiermee de leerlingen nog meer te motiveren om te spelen”, aldus Coekaerts. “We hebben al geruime tijd een eigen moestuin en een speelruimte , daarnaast werden er nog extra wilgenhutten geplaatst, voorzien van oude kookpotten ed. waar de kinderen, groot en klein, hun fantasie kunnen loslaten”.


“We zijn erg blij dat wij zo een mooie groene ruimte hebben die we kunnen benutten voor de ontspanning van onze kinderen. Naast de nieuwe speelheuvel blijft er nog plaats over om te voetballen. Ik denk dat wij de enige school in de omgeving zijn die over zulke extra mooie groene zone beschikken. We maken er dan ook volop gebruik van, zo houden wij bij goed weer bijvoorbeeld een picknick”, zegt Juf Fanny. Het is de bedoeling dat het speelterrein om de beurt wordt gebruikt door de kleutertjes en de leerlingen van de lagere school.

De school heeft nog grote plannen, zo wil zij in de toekomst een overdekte buitenklas maken. Tijdens de coronaperiode kwam er vanuit de overheid een oproep om kansen te creëren om buiten les te kunnen geven. “We zijn nu volop de mogelijkheden aan het bekijken”, zegt Els Coekaerts.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder