"Avondje Funatletiek" met 265 deelnemer in Kapellen

Funatletiek-24.04.2015-Danny-Gielen-(1)
Op vrijdag 24 april organiseerde atletiekclub KAPE, in samenwerking met de Gemeentelijke Sportdienst, de 6de editie van “… een avondje Funatletiek” op de atletiekpiste in het gemeentepark te Kapellen. Dit werd een absolute voltreffer, met een recorddeelname van 265 leerlingen van de lagere scholen uit Kapellen.
De weergoden waren duidelijk fan van deze organisatie, want het was zowel voor de deelnemers als voor de tientallen supporters een aangename vrijdagavond. “… een avondje Funatletiek” is een alternatief voor de wedstrijdatletiek én een eerste kennismaking met de atletieksport. Aan de leerlingen uit de Kapelse lagere scholen werden op een speelse wijze verschillende atletiekdisciplines aangeboden.
Na een gezamenlijke muzikale opwarming door de KAPE-monitoren, konden de deelnemende teams van Irishof, basisschool “De Knipoog” uit Putte, LOZI van Zilverenhoek, Klavertje Vier, De Platanen, de St. Vincentschool en twee teams van KAPE – met eentje van de allerkleinste atleetjes, de “kangoeroes” – naar de diverse standen om de proeven gericht op allerlei atletiekdisciplines te betwisten. Voor de deelnemende leerlingen uit deze lagere scholen stonden 7 uitdagingen op het programma : sprinten, slalommen, twee werpnummers, springen, ladderlopen en een hindernissenparcours.
In totaal namen 265 leerlingen hieraan deel. Het ging hierbij om in totaal 36 teams, waarvan 15 uit de eerste graad, 13 uit de tweede graad en 8 uit de derde graad. Hiermee is deze promotie-avond  – binnen de Vlaamse Atletiekliga – veruit de grootste van heel Vlaanderen. En ook voor deze organisatie was dit de drukst bezette uit de geschiedenis van deze atletiekinstuif.
Tijdens deze wedstrijd stond echter niet de persoonlijke prestatie in het daglicht. De proeven werden immers in ploeg betwist en de punten werden ook door de ploeg behaald. De ploegen bestonden maximaal uit 8 deelnemers (meisjes en jongens gemengd) per categorie. Per proef en per ploeg werd een score bijgehouden en de totaalscore bepaalde de eindstand per categorie. Voor de categorieën werd gekeken naar het leerjaar van de deelnemers. Zo was er een combinatie van 1ste en 2de leerjaar, 3de en 4de leerjaar en tot slot 5de en 6de leerjaar.
Na de diverse proeven ontvingen alle deelnemers van de drie ploegen met de hoogste score per categorie uit handen van sportschepen Koen Helsen een gouden, zilveren of bronzen medaille van de Gemeentelijke Sportdienst.  Alle andere deelnemers kregen bovendien bij deze prijsuitreiking ook een deelnemersmedaille én een diploma van “… een avondje Funatletiek” 2015.
Meer info en foto’s zijn te vinden op de website van KAPE : www.ackape.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *