Atletiekclub KAPE levert al 100 jaar topprestaties

Op 17 oktober vierde KAPE feest


KAPELLEN – Atletiekclub KAPE vierde op 17 oktober het honderd jaar bestaan van de club. Een mooie en vrij uitzonderlijke mijlpaal. Door de jaren heen leverde KAPE veel topatleten en behaalde ze mooie prestaties. Hoe ze dat jaar na jaar kunnen presteren, kan je bekijken in onze Polder TV-reportage. Op woensdag 13 oktober gingen we op bezoek tijdens hun training en hadden we een gesprek met trainers, Paul Sauviller en Walter Van Boven, en voorzitster, Peggy Van Langenhove.

Atletiekclub KAPE bestaat honderd jaar en levert al jaren topatleten en topprestaties. Dat is geen toeval. Dankzij het werk van veel toptrainers en de goede sfeer tussen de atleten, behaalt de club die prestaties. Dat kunnen we zelf bevestigen na een bezoekje op hun training. Ook aan onze gesprekken met trainers, Paul Sauviller en Walter Van Boven, en voorzitster, Peggy Van Langenhove, kunnen we zien hoe een gezonde mix van professionaliteit en amusement centraal staat in de club.
De 71-jarige Paul Sauviller loopt al 35 jaar mee in de club. “KAPE staat voor sport, in dit geval voor atletiek. Hier moet je geen kampioen worden, maar je moet wel het beste uit jezelf kunnen halen. Als hoogtepunt uit zijn trainerscarrière mocht hij naar de Spelen in Londen en Rio als trainer van Renée Eykens. Maar als trainer moet je voortdurend bijleren.
Walter Van Boven sloot zich als 56-jarige aan bij de club en sprintte, onder leiding van trainer Paul, al onmiddellijk naar de overwinning op een paar kampioenschappen. Hij voelde zich duidelijk al meteen goed bij de club. “Een familieclub, dat omschrijft alles. Sinds kort traint hij ook de jeugd. “Jeugd moet zich leren bewegen.
Tot slot laten we de voorzitter aan het woord. De 51-jarige Peggy Van Langenhove, sloot zich 15 jaar geleden aan bij de club. Vijf jaar later werd ze voorzitter. In haar tiende jaar als voorzitter mag ze het honderd jaar bestaan vieren.
“Onze atletiekclub is toegankelijk voor iedereen. Of je nu zes jaar oud bent of 67 jaar, alle atleten zijn belangrijk en welkom. Je moet niet uitblinken in een discipline of de absolute top zijn, wij staan voor alle atleten paraat.”, vertelt Peggy.

Een uitgebreid artikel met talrijke interviews, naar aanleiding van het 100 jarig bestaan van KAPE, kan je lezen in magazine De Polder dd. 29 oktober as.


Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.