Armand Ost wint voor de derde keer publieksprijs Groepstentoonstelling

foto: links Armand Ost met zijn werk “Windjammer” – rechts Eduard Stuyck met “De ouderdom”

Het voorbije weekend had de  29ste Groepstentoonstelling plaats in het Ravenhof te Putte, ingericht door het gemeentebestuur van Stabroek,  de cultuurraad en IKIM vzw.
Op de Groepstentoonstelling wordt steeds een ruim en gevarieerd aanbod van de beeldende kunstenaars, zowel amateurs als semi- voltijds professionelen  ten toongesteld.  Niet alleen uit onze streek maar ook over de grenzen heen. Alle vormen van  schilderskunst, fotografie en plastische kunsten van 60 kunstenaars kwamen aan bod.
Net zoals voorgaande jaren mocht ook dit jaar het publiek weer voor haar favoriete werk stemmen.
Voor de derde keer werd een werk van Hoevenaar Armand Ost als beste werk verkozen.  Met de aquarel “Windjammer’ wist hij het talrijke opgekomen publiek te bekoren. Deze kunstenaar stamt uit een familie met maritieme roots. Vader Ost was ook een maritiem schilder evenals zijn twee broers. Beroepshalve was Armand kapitein van een sleepboot.
Eduard Stuyck uit Brasschaat behaalde de tweede prijs met zijn  drieluik ‘Ouderdom’. Fotograaf Herman Mertens ( Ervedal Da Beira – Portugal) kaapte de derde prijs in de wacht met zijn foto ‘De kinderen van Ajustzel”.  Voorzitster van de cultuurraad Wendy van Egdom reikte de prijs uit.
Verder werden werken van  Paul D’Aubioul, Ineke Duyndam, Frank Eikhout, Isabelle Maes, Ojomo Portus en Eduard Stuyck verkozen tot ‘kunstwerk van de maand’. Om beurt zullen de werken ten toongesteld worden in het Administratief centrum of in het gemeentehuis.
De inrichters zijn zeer tevreden over de opkomst voor de Groepstentoonstelling. Zo’n vijftienhonderd bezoekers kwamen naar het Ravenhof in Putte afgezakt.
Volgend jaar is het dertigste editie en misschien hangt daar wel een ‘specialleke’ aan vast.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *