Aquariumtentoonstelling

Begin jaren 80 is Philippe Van Iersel uit Zandvliet begonnen met een aquariumverzameling. Eerst was dat ten persoonlijke titel, korte tijd later voor de Belgische Bond van Aquarium- en Terrariumhouders.
‘Nu zoveel jaren later van zoeken, verzamelen en conserveren, zijn we eindelijk zover dat we met de ondersteuning van de AHV De Kardinaal van Kapellen al een flink eind zijn opgeschoten voor wat betreft de inventarisatie van dit museum’, zo meldt hij ons.
Naar aanleiding van de nationale aqua-terradagen georganiseerd door de BBAT stelt hij ook een deel van de collectie tentoon in het lokaal van de Kardinaal te Kapellen. Het gaat om uitzonderlijke en unieke museumstukken die onvervangbaar zijn!
Wist je trouwens dat vroeger aquaria werden verwarmd met gas, zowel in als onder het aquarium!
Honderden items staan op de bezoeker te wachten. Er is ook een tentoonstelling van nano aquaria met als inhoud de laatste nieuwe hype: garnalen, kreeften en slakken.
Ook een korte maar aangename voordracht over het ontstaan en inhoud van het Nostalgie museum van de BBAT staat geprogrammeerd. Nu zondag aanstaande 23 oktober te Kapellen, in De Kardinaal, Antwerpsesteenweg 81, telkens van 14 tot 18 uur. Gratis toegang en gratis springboon.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *