Aperitiefconcert met Wim Brabants en Aurélie Viegas in kapel Heuvels


Sinds vele jaren verzamelt docent en fluitist Wim Brabants partituren voor zowel harp met fluit als kwartetten en trio’s met harp uit de periode 1775-1830 om dit charmante repertoire, bestemd voor een breed concertpubliek, terug voor het voetlicht te plaatsen.  Samen met harpiste Aurélie Viegas verzorgt Wim Brabants op zondag 5 maart een uniek aperitiefconcert bij KAS.
Aurélie Guerreiro Viegas werd in 1980 in Ottignies geboren als dochter van een Portugese vader en een Belgische moeder. In 2003 studeerde Aurélie af aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen in de klas van Sophie Hallynck en behaalde een onderscheiding zowel voor het diploma harp als voor de finaliteit kamermuziek. In 2005 werd haar in hetzelfde conservatorium het Post Master diploma met grote onderscheiding toegekend.
Ze is titularis van de harpklas aan het Stedelijke Conservatorium van Mechelen en is zeer actief als orkestmuzikante. Zij werkt als freelance met verschillende ensembles zoals o.a. Prima la Musica, Il Novecento en begeleidt ook regelmatig verschillende koren.
Wim Brabants genoot zijn opleiding aan de conservatoria te Antwerpen, Gent, Brussel en Den Haag. Onder zijn impuls ontstonden diverse kamermuziekensembles die zich specializeren in de uitvoering van 18de en 19de-eeuwse muziek, gespeeld op authentieke instrumenten. Verder maakte hij ook deel uit van diverse buitenlandse ensembles voor oude muziek en was hij fluitist in het Duitse barokorkest ‘Collegium aureum’, het ‘Consortium Antiquum’ en ‘Musica Polyphonica’, waarmee hij verschillende cd’s opnam. Sinds 1995 is Wim Brabants dirigent van het door hem opgerichte symfonisch orkest Brabelio met inmiddels bijna tweehonderd concerten in België, Nederland en Frankrijk.
Het optreden gaat door op zondag 5 maart om 11.00 u (deuren 10.15 u) – KAS:Kapel van de Heuvels, Waterstraat 30, Kapellen – Inkom: gratis – vrije bijdrage voor de muzikanten – www.kasattenhoven.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder