Antwerp International School: international day

international school ekeren
[Not a valid template]
Sinds 1967 staat deze school garant voor de formele vormgeving  van Engels- en anderstalige kinderen.
“Head of School” Andreas Koini: “Het is een tweejaarlijkse traditie geworden, wij hebben 35 nationaliteiten in onze school variërend tussen de twee-en-een-half en 18 jaar. Interculturele opvoeding staat voorop. Zo breng je alle culturen samen en dit wordt vandaag nog eens bewezen door o.a. de originele klederdrachten en een heuse internationale markt met allerlei streekproducten. Wij hebben een bijna 50-jarige traditie (wordt volgend jaar uitgebreid gevierd) en vele afgestudeerden nemen terug contact, in deze regio hebben we bijna 3000 afgestudeerden. Het is steeds een mooi, aangenaam weerzien met vele nationaliteiten: Tokyo, Australië, van over de hele wereld, teveel om op te noemen. Het intercultureel aspect wordt tweejaarlijks gevierd met veel persoonlijke contacten tot gevolg. Een deel van de inkomsten van deze dag gaat naar een lokaal liefdadig doel (vzw Meters & Peters) dit ondersteunt mensen die geen of moeilijk Nederlands kunnen. Op die manier zorgen wij ervoor dat deze beter geïntegreerd worden in onze maatschappij”.
Schepen van cultuur en economie Philip Heylen was duidelijk enthousiast
“Het is heel belangrijk dat deze dag in de International School op een positieve manier wordt gevierd. Antwerpen is per definitie zeer intercultureel en internationaal met onze haven als voorbeeld, ook de eerste handelsbeurs ter wereld was destijds in Antwerpen. Tevens staan we op gebied van mode, diamant, artiesten en creatieve sector voorop. Onze stad telt meer dan 172 nationaliteiten, verschillende godsdiensten en culturen die reeds lang samenleven, al is het niet steeds zo makkelijk maar toch valt dit mee. Deze internationale school is een school van de toekomst en het is fantastisch om deze internationale dag mee te maken”.
De reacties van de bezoekers spraken voor zich: “zoveel verschillende culturen samen en iedereen is vriendelijk, een super organisatie, de verstandhouding is enorm, dit is een voorbeeld voor onze maatschappij”.
Na een vlaggenparade met vertegenwoordiging uit alle betrokken landen kon het feest echt van start. Zelfs een korte regenbui kon de sfeer niet bederven. Een internationale markt met producten, etenswaren en dranken maakten deze dag tot een gigantisch succes.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *