Annemieke Kanora koningin 2018 bij de Vrije Gans

 Koningin Annemieke Kanora overhandigde de cheque aan een afvaardiging van ‘Duchnenne Parent Project’


 
Het was iets voor zes uur toen Annemieke Kanora in Hoevenen de kop van de gans trok en tot koningin 2018 van de Vrije Gans werd gekroond.
De vrouwen van de Vrije Gans sluiten altijd het traditionele gansrijdersseizoen af. Dit gebeurde op zaterdag 12 mei in Hoevenen. 25 amazones streden er om de felbegeerde titel en kroon. Voor aanvang van de strijd bezochten de ruiters en hun gevolg de Paddock aan de Parijse weg, het vliegveldje aan de Buynderdyck en café De Oude Bareel. Op de middag werd uittredend koningin Kelly Vervloet thuis aan de Krekelberg nog uitbundig gevierd. De genodigden konden er genieten van een lekker buffet met de nodige dranken.
Om 15 uur begon de strijd op Frans Oomsplein aan een gezapig tempo. Naarmate de namiddag vorderde werd de strijdkracht van de dames feller. Toen Wendy Van Meir rond 17.45 uur de kop uit het net plukte steeg de spanning ten top. Uiteindelijk mocht Annemieke Kanora uit Ekeren de ganzenkop in de hoogte steken. Keizer Rob De Vree kroonde Annemieke tot koningin 2018!
Annemieke is 35 jaar en reed voor de vierde keer mee. Zij is gehuwd met Bart Derden en heeft een dochtertje Jill en een zoontje Axel. Zij werkt bij Kanora BVBA en is ook omroepster bij de Lustige Gans Ekeren.
Dit jaar waren er 5 nieuwkomers: Evy Vangenechten, Rùna Van Beeck, Tess Van Gaal, Jasmine Van Dorst en Yana De Wael. Zij werden op culinaire wijze gedoopt, door het eten van rauwe ajuin, knoflook, zure komkommers, tv-worstjes, smeerkaas …. Een recept van den doktoor! Momenteel staan er nog12 wachtende op de reservelijst.
Goed doel
Elk jaar schenkt de Vrouwengans de opbrengst van het gansrijden aan een goed doel. Dit jaar mocht “Duchenne Parent project” een vereniging die zich inzet voor personen met een  ernstige erfelijke aandoening van de spieren, een mooie cheque van 8.220 euro. in ontvangst nemen.
De nieuwe koningin mag de locatie voor volgend jaar bepalen. Misschien trekt de paars-witte brigade met zijn allen naar Ekeren!
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *