Aldi bouwt nieuw filiaal aan Spijker


Essen – De Duitse winkelketen Aldi is volop aan het bouwen aan een nieuw filiaal aan Spijker. Dat wordt dubbel zo groot als de huidige winkel in de Nieuwstraat. De opening is gepland op woensdag 15 september.

Thomas Timmermans, Aldi-manager immobiliën : “We zijn al sinds 1984 aanwezig in Essen. We hebben de afgelopen tijd gemerkt dat de huidige winkel in de Nieuwstraat 34 niet meer voldoet aan de verwachtingen van onze klanten. De winkel is te klein geworden. Momenteel tellen we zo’n 1.450 producten in ons vast assortiment, waarvan een belangrijk aandeel uitgaat naar een uitgebreid gamma aan verse producten. We hebben dus meer ruimte nodig zodat we het winkelcomfort van onze klanten kunnen optimaliseren. Binnen onze expansiestrategie gaat daarom iedere modernisering vaak gepaard met een uitbreiding. Dat is niet anders in Essen.  
Omdat de uitbreidingsmogelijkheden in het centrum beperkt zijn, werd uitgeweken naar Spijker. De werken zijn er gestart in december 2020. Daar krijgt de winkel een verkoopoppervlakte van meer dan 1.400 m², het dubbele van in de Nieuwstraat.
“Bovendien stellen we alles in het werk om een meer duurzaam gebouw te hebben. De winkel zal voorzien worden van zonnepanelen, een warmte- en regenwaterrecuperatiesysteem en volledige LED-verlichting, zowel binnen als buiten de winkel. De parking bevindt zich op het gelijkvloers en de winkel op de eerste verdieping. Via rolpaden en de lift kunnen klanten makkelijk we winkel bereiken. De parking zal meer dan 85 parkeerplaatsen tellen en er wordt een fietsenstalling voorzien voor meer dan 40 fietsen”, legt Thomas Timmemans uit.
Daarbij hebben we ook nagedacht over veilige toegangswegen voor voetgangers en fietsers. Zij zullen de winkel vlotter en veilig kunnen bereiken via de parallelweg van het Spijker. Het nabijgelegen lokaal bekende ‘Stybarpad’ zal op termijn opgewaardeerd worden. Dat is veel beter voor de inwoners die ons wensen te bereiken vanuit het centrum.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *