Alarm bij IndaverWat oorspronkelijk bedoeld was als een rampoefening voor het personeel, is bij Indaver in Lillo uitgedraaid op een reële inzet naar aanleiding van een echt ongeval. Daarbij veroorzaakte om halftien woensdagmorgen, de reactie van twee afvalvloeistoffen een dampwolk boven het bedrijf.

Op een inderhaast georganiseerde persconferentie zei directeur Jos Artois dat de eigen interventieploeg onmiddellijk uitrukte en met verneveling van water de verspreiding van de damp tegenging. Zij werd daarin spoedig bijgestaan door de Antwerpse brandweer. Artois zegde dat zo’n 150 personeelsleden en mensen van contractoren zeer vlug konden geëvacueerd worden. De dampen die naar ether roken, vormden volgens de directeur geen gevaar voor de omgeving. Bedrijven vlakbij en de overheid in Berendrecht, Stabroek en Antwerpen werd op de hoogte gebracht van het ongeval. De brandweer zou aanwezig blijven tot er geen damp meer uit de tank kwam. (sdl)
DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder