Al 26.000 bezoekers voor Arboretum Kalmthout

De zeldzame sneeuwklokjesboom van Arboretum Kalmthout bloeit op dit moment spectaculair en is één van de grootste exemplaren op het Europese vasteland.

Arboretum Kalmthout heeft de kaap van 26.000 bezoekers deze week genomen. Daarmee is de helft van het aantal bezoekers van vorig jaar behaald. Het schitterende weer tijdens de paasvakantie en het prachtige lenteweer hebben veel gezinnen naar de voorjaarsbloesems in het provinciaal domein gelokt.
Ook voor de maand mei verwacht Arboretum Kalmthout heel wat bezoekers. Deze maand is het immers dé rododendronmaand bij uitstek. De rododendroncollectie is de grootste op het domein en omvat ook eigen bijzondere selecties. Er groeien meer dan 500 verschillende, waaronder enkele zeer oude exemplaren.
Een van de komende dagen zal de zeldzame sneeuwklokjesboom haar hoogtepunt beleven. De Halesia diptera var magnifora is beladen met duizenden zuiverwitte bloemknoppen die uitgroeien tot grote, zuiverwitte, hangende klokjes. Het is een boom uit de Verenigde Staten die in de natuur bijna uitgestorven is.
De zeldzame sneeuwklokjesboom van Arboretum Kalmthout bloeit op dit moment spectaculair en is één van de grootste exemplaren op het Europese vasteland.
Museumpas
Sinds deze lente is Arboretum Kalmthout één van de meer dan 140 plekken waar bezoekers met de Museumpas gratis binnen kunnen. Heel wat museumpashouders hebben de weg naar de arboretumtuin al vlot gevonden. De museumpas is te bestellen via de museumpas website, of meteen te verkrijgen aan de balie van Arboretum Kalmthout.
Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België – T +32 (0)3 666 67 41
E info@arboretumkalmthout.be
Openingstijden: dagelijks van 10 tot 17 uur – Toegangsprijzen: Volwassenen 7 euro, studenten 5 euro, jaarkaarthouders, museumpas en kinderen -12 jaar gratis
www.arboretumkalmthout.be
Copyright: Arboretum Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *