Aidis Kruopis schrijft Schaals Sels voor de tweede maal op zijn naam


Aidis Kruopis heeft in Merksem de eendagskoers Schaal Sels (UCI 1.1) gewonnen. De 24-jarige Litouwer van Landbouwkrediet kwam  na een massasprint als eerste over de streep.  Vorig jaar was hij ook al de sterkste in deze wedstrijd. Het is zijn vierde overwinning van het seizoen.  De Duitser Jacob Fiedler (Team NSP) werd tweede, voor Schotenaar Michael van Staeyen (Topsport Vlaanderen-Mercator).

De 86ste editie van Schaal Sels ging over de Nederlandse grens door de winderige Zeeuwse polders langs de gemeenten Reimerswaal en Woensdrecht om langs Hoogerheide en de Noord-Brabantse wal in Ossendrecht terug op Belgische bodem te komen. Via  Berendrecht en Zandvliet ging de wedstrijd verder langs Stabroek waar de renners nog eens een stevige kasseistrook kregen voorgeschoteld. Verder richting  Putte-Kapellen, Kapellen en Hoevenen om vanaf Ekeren terug over stadsgrondgebied te rijden, met de finale in Merksem waar vier plaatselijke ronden werden gereden met aankomst op de Bredabaan. De strakke wind speelde bij wijlen de renners flink parten.

Langsheen het ganse parcours stonden de wielerliefhebbers opgesteld om een flits van het razendsnelle peloton op te vangen.

Zie video-verslag Schaal Sels via deze link: http://www.youtube.com/watch?v=GGg6khJtKBY&hd=1

foto’s Marc Gorremans


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *