Dank je wel Lydia


Onze medewerkster en goede vriendin Lydia Domen is op zondag 2 juli overleden in Klina in Brasschaat. Al enige jaren ging het zowat op en af met haar gezondheid, maar ondanks een moedige strijd heeft zij het niet kunnen halen van haar ziekte.


Wij willen Lydia vooral herinneren als de vrouw die reeds vanaf 1973 stukjes scheef voor De Polder en als bezieler van het Hanenrijden op de Hoevense Krekelberg. Door de jaren heen is zij blijven schrijven, tot nog niet zo lang geleden.
Als een sociaal geëngageerd persoon schreef zij ook voor het Hoevens parochieblad, was zij lid van het Sint-Ceciliakoor, en vrijwilliger in het Sterrenhuis in Brasschaat.
Lydia woonde al geruime tijd in Brasschaat, om dichter bij haar familie te zijn, en in tijden van ziekte heeft zij daar inderdaad heel veel steun gehad van haar vijf zussen.
Maar haar hart bleef vooral in Hoevenen en in de polder. Zij noemde zichzelf een echte poldermens.
Nog maar in september van vorig jaar interviewde ik haar bij haar 75ste verjaardag en schreef ik over “een compleet leven”. Dat kan ik nu enkel maar bevestigen: het leven van Lydia Domen was het leven van een onafhankelijke vrouw die zelf haar keuzes maakte, maar met tegelijk heel veel liefde en zorg voor haar drie kinderen en zeven kleinkinderen.
Wij zullen haar schrijfsels missen.
Hiermee betuigen wij ook ons medeleven aan de hele familie en aan iedereen die haar nabij was.

Er wordt afscheid van Lydia genomen op zaterdag 8 juli om 11 uur in aula van de Uitvaartvilla Noorderkempen, Bredabaan 654 te Brasschaat. Aansluitend volgt de asverstrooiing op de begraafplaats van Brasschaat – Rustoord.

Correspondentieadres: Familie Lydia Domen, p/a De Meyer Uitvaart, Bredabaan 216 te 2930 Brasschaat.

LW

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *