Aankoop Lindelo versterkt werking Kruitmagazijn


 
Einde van de zoektocht voor Kris en Liesbeth
Kris Dockx en zijn echtgenote Liesbeth waren al geruime tijd op zoek om de werking van het Kruitmagazijn in Lillo uit te breiden. De zoektocht duurde twee jaar.
Het Landshuis heeft lang hun voorkeur gehad maar de eigendomsstructuur is niet eenvoudig. “Op onze belangstelling voor de voormalige parochiekerk werd nooit gereageerd op uitzondering na van het bisdom Antwerpen dat onze voorstellen zeer genegen was maar helaas geen beslissingsrecht meer had over dit gebouw” zegt Kris.
In augustus 2019 werd een verkoopovereenkomst afgesloten voor de voormalige Lindelo. Dinsdag 5 november werd de akte getekend en zijn Kris en Liesbeth definitief de eigenaars van het pand.
Stuk erfgoed levend houden
“Met de aankoop van de Lindelo gaan we trachten met inzet van enkele fijne medewerkers een stuk erfgoed levend te houden”, vertelt Kris. “Wij zijn op zoek naar een nieuwe naam, die verwijst naar de rijke historie van Lillo Fort”. De uitbreiding van de activiteiten zal voornamelijk gericht worden op groepen. De ligging aan de ingang van Lillo maakt het ideaal om bezoekers te bereiken. 
Al tien jaar slagen Kris en Liesbeth erin om samen met hun medewerkers het Kruitmagazijn drijvend te houden met een historisch-ludiek aanbod en gepaste overnames van het Rariteitenkabinet Van Caesbeecke en Poppenschouwburg Van Campen. “We bewijzen dagelijks dat ‘cultuur’ in Lillo kan zonder te moeten beantwoorden aan het ideaalbeeld van de politieke correctheid inzake migratie, klimaat, gender en religie”, aldus Kris.
Hun professionele inzet heeft al duizenden mensen op een unieke én humorvolle manier kennis laten maken met de geschiedenis en het heden van de polderstreek en Lillo in het bijzonder.
Het Kruitmagazijn werkt op afspraak voor groeperingen (Okra, dienstencentra, Lions, Kiwanis, Rotary, diverse vakverenigingen), familiegroepen: (huwelijken, jubilea, zelfs uitvaarten) en bedrijven (incentives, bedrijfsfeest, klantenbinding). Alle activiteiten zijn betaalbaar maatwerk, kleinschalig en met een heel direct contact met het publiek. 
De capaciteit van het Kruitmagazijn is max 60 zitplaatsen: het equivalent van een autobus. De technieken die we gebruiken zijn: verhalen, liedjes, voorwerpen, muziek, poppenspel, marionetten, schaduwspel, toneel…
“Met de aankoop van de ex-Lindelo krijgen groepen de kans om in Lillo over een ruimte te beschikken voor horeca-activiteiten: recepties, groepsmaaltijd…dit zullen we organiseren in samenwerking met professionele traiteurs” geven Kris en Liesbeth mee.
10 jarig bestaan
Door de aankoopsaga is de viering van ’10 jaar Kruitmagazijn’ wat in de vergeethoek geraakt. Dit zal gebeuren begin 2020 in combinatie met de inhuldiging van het nieuwe pand. 
http://www.kruitmagazijn.be/
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *