Aandeelhouders Wind voor ‘A’ worden verwend op familiedag

BERENDRECHT – In een tijd waar de roep voor duurzame energie steeds luider wordt, staan de aandeelhouders van project Wind voor ‘A’ centraal in het streven naar een groenere toekomst. Om de betrokkenheid van haar coöperanten te vieren organiseerde Wind voor ‘A’ voor de tweede maal een familiedag.
800 coöperanten en 200 kinderen kwamen op 1 april naar de familiedag op de bioboerderij Biopolder van Benjamin Simons in de Oudbroeksestraat  te Stabroek.

Wind voor ‘A’ bestaat vijf jaar en is een erkende coöperatieve vennootschap die als doel heeft burgers te betrekken bij de transitie naar hernieuwbare energie. Deze coöperatie geeft elke burger de mogelijkheid om projecten met betrekking tot windenergie te ondersteunen en mogelijk te maken, om ecologische doelstellingen en een meer duurzame samenleving te bereiken. Wind voor ‘A’ werd opgericht op 15 mei 2019 door de ‘Vlaamse Ecologie-Energie en Milieuonderneming (Vleemo NV), Hefboom cf , Polderse investeringsfonds nv, Polderse windfonds nv, Aspiravi nv en Aspriari Offschore nv”.

Biolandbouw
De familiedag stond helemaal in het teken van biolandbouw. De bioboerderij beheert een 350 hectare en is zo het grootste biolandbouwbedrijf in Vlaanderen. De bezoekers werden verwelkomd door Vlaams acteur Herman Verbruggen, beter gekend als Markske uit FC DE Kampioenen.

Herman Verbruggen geflankeerd door Veerle en An

Tijdens deze Wind voor ‘A’ – familiedag kreeg je de gelegenheid om de grootste  bioboerderij van Vlaanderen te verkennen. Je kon er de pasgeboren lammetjes, kalfjes en andere dieren van dichtbij bewonderen. Indrukwekkende landbouwmachines die nodig zijn voor de productie van bioteelten stonden opgesteld.

Indrukwekkende landbouwmachines stonden opgesteld

 Voor de allerkleinsten waren er leuke activiteiten zoals springkastelen, een toertje met een autootje … Daarnaast kon je genieten van een ritje met de huifkar of lekker smullen van de ambachtelijke boerderijlekkernijen.

Genieten van wat lekkers, geserveerd door Peter Wouters, schepen bevoegd voor sport en gedeputeerde Luc Lemmens


De Paashaas mocht niet ontbreken en trakteerde met paaseieren. Iedereen mocht een zak met biologische groenten mee naar huis te nemen. 

Algemene vergadering
Op donderdag 6 juni om 17.30 u. staat de vierde algemene vergadering gepland. Deze zal, net als vorige keer, plaatsvinden op de Antwerpse Biopolder Campus, gelegen aan de Monnikenhofstraat 25 in Berendrecht.   Gastspreker Annick De Ridder zal na het officiële gedeelte van de algemene vergadering een interessante toelichting komen geven. Na afloop bent u van harte welkom om samen met andere coöperanten te genieten van een hapje en een drankje

Info: www.windvoora.be/ en www.vleemo.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *