Mentalist Kurt Demey uit Hoevenen in finale Belgium's got talent

-kurt-demey

Stefan en Kurt laten ” De Polder” zweven

Kurt Demey, afkomstig uit Hoevenen, maar nu woonachtig in Jezus-Eik, verdiept zich in de wereld van het mentalisme en is geroemd voor zijn kunde tot ver buiten onze landsgrenzen. Hij is aangesloten bij “het genootschap Mentalismus”, waar alleen de allerbesten deel van uit maken.  Kurt, 42j, is de zoon van  Bruno en Rosette Liekens uit Hoevenen.
“In 2000 ben ik eerder toevallig begonnen met het mentalisme”, legt Kurt uit. Een vriendin gaf mij het boek ‘Reizen door de onderbuik van India’ van Tahir Shah. Het boek intrigeerde mij enorm en ik ben dan ook naar India geweest om mij in de wereld van het mentalisme onder te dompelen’. Zo’n tiental jaar heeft Kurt een eigen compagnie de ”Rode Boom” waarmee hij al heel wat producties heeft gemaakt en internationaal mee op toer gaat.
Belgium’s got Talent
Kurt en zijn maat Stefan Paridaen staan in de finale van het populaire VTM programma Belgium’s got Talent. Stefan, woont in Berchem, komt uit het circuswereldje maar werd gefascineerd door het mentalisme. Hij  is ook lid van het selecte gezelschap “Mentalismus”. Het idee om mee te doen aan Belgium’s got Talent kwam van Stefan. “Ik had een act in gedachte en wilde daar mee optreden. Toen kwam ik op de idee om dit samen met Kurt te doen. Met twee kan je meer effect in de voorstelling brengen.  In het begin dachten we van als het niet lukt is dit toch mooi meegenomen en zijn we toch op tv geweest.  Er waren tenslotte meerdere goochelacts maar uiteindelijk zijn wij  tot in de finale geraakt. Het zal heel moeilijk worden want tenslotte zijn het allemaal special acts en we krijgen slechts 2 minuten tijd om ons te bewijzen, legt Kurt uit.
Op  vrijdag 30 december heeft de finale plaats en kan men  stemmen op Kurt en Stefan. En wie weet worden zij de winnaars.  Zeker kijken ….. en stemmen !
www.rodeboom.be
Een uitgebreid artikel over de wondere wereld van Kurt en Stefan kan je lezen in ons magazine van 23 december ll.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *